Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Gynaecologie en Verloskunde
  4. Wetenschappelijk onderzoek Gynaecologie en Verloskunde

Wetenschappelijk onderzoek Gynaecologie en Verloskunde

De Gynaecologen Maatschap werkt vaak mee aan wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Voor een deel is dit georganiseerd binnen het Verloskundig en Gynaecologisch Onderzoeks Consortium. Deze non-profit organisatie van onder meer gynaecologen, verloskundigen en arts-onderzoekers (verbonden aan zeventig ziekenhuizen in Nederland) bundelt de krachten met als doel de zorg op het gebied van fertiliteit, verloskunde, gynaecologie, urogynaecologie en neonatologie te verbeteren.
Martini Geboorte Groep werkt mee aan diverse vormen van wetenschappelijk onderzoek. Voor onderzoek wordt gebruik gemaakt van anonieme geboortezorg gegevens. Door mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek leveren we een bijdrage aan het verbeteren van de geboortezorg in Nederland. 
Mocht u bezwaar hebben tegen het gebruik van uw gegevens voor wetenschappelijk onderzoek, meld dit dan zo spoedig mogelijk aan ons.

EUROCAT: Langlopend onderzoek naar aangeboren aandoeningen

De afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde van het Martini Ziekenhuis werken mee aan een langlopend onderzoek naar aangeboren aandoeningen onder de naam Eurocat. Alleen ouders van kinderen die voor dit onderzoek in aanmerking komen, zullen voor deelname aan dit onderzoek worden uitgenodigd. 
Om de ouders van kinderen die daarvoor in aanmerking komen te kunnen benaderen zal het dossier van uw kind door een door de arts aangewezen medewerker worden gescreend op mogelijke aangeboren afwijkingen. Hierdoor kan deze screening niet anoniem plaatsvinden.
Wanneer u bezwaar heeft tegen raadplegen van de gegevens van uw kind voor dit doel en/of eventuele benadering voor het Eurocat onderzoek, dan kunt u dat aangeven bij uw behandelaar of de behandelaar van uw kind.
Meer informatie over dit onderzoek vindt u op eurocat umcg.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.