Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Verpleegkundig spreekuur Plastische Chirurgie
Terug naar bovenliggende pagina

Verpleegkundig spreekuur Plastische Chirurgie

Folder

Algemeen

  • Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs).
  • Heeft u een zorgverzekering in het buitenland? Neem dan ook uw verzekeringspapieren mee.
  • Kunt u om dringende redenen niet komen voor de operatie of het onderzoek? Bel dan met de polikliniek of afdeling.
  • Uw persoonlijke medische gegevens en afspraken bekijken? Dat kan in ons digitale patiëntenportaal Mijn Martini. U kunt met uw DigiD inloggen via www.martiniziekenhuis.nl/mijnmartini.

Inleiding

U wordt behandeld door een plastisch chirurg in het Martini Ziekenhuis. Als u behandeld bent, verwijst de plastisch chirurg u naar het verpleegkundig spreekuur. Dit spreekuur is een aanvulling op de behandeling van de chirurg. In deze folder leest u meer informatie over het verpleegkundig spreekuur. Deze folder is een aanvulling op het gesprek met uw arts.

Verpleegkundig spreekuur

Een verpleegkundig spreekuur is een aanvulling op de behandeling van een plastisch chirurg. Voor het spreekuur werkt de verpleegkundige samen met de plastisch chirurg.

Wanneer is het verpleegkundig spreekuur?

Het verpleegkundig spreekuur is elke werkdag tussen 08.30 en 12.00 uur. Het spreekuur is op de poli Plastische Chirurgie. Een gesprek duurt gemiddeld 10 minuten. U meldt zich voor uw afspraak bij het secretariaat van de polikliniek. 

Wat kan de verpleegkundige voor u doen?

Na een operatie zal de verpleegkundige het verband en de hechtingen verwijderen. Ook zal de verpleegkundige wondgenezing controleren. U krijgt adviezen, bijvoorbeeld over hoe u de wond het beste kunt verzorgen. Daarnaast kan de verpleegkundige u voorlichting geven over uw aandoening, onderzoek en behandeling. Deze informatie is een aanvulling op wat de plastisch chirurg u heeft verteld.

Doorverwijzing

Heeft u een verwijzing nodig naar een fysiotherapeut, handtherapeut of dermatoloog? Dan zal de verpleegkundige dit voor u regelen. Dat gebeurt in overleg met de plastisch chirurg. 

Tissue expander

Heeft u een tissue expander (vulbare lege ballon) gekregen? Dan zal de verpleegkundige de tissue expander bijvullen. Meestal komt u hiervoor wekelijks terug op het verpleegkundig spreekuur. Het is handig als u na uw eerste bezoek alvast de volgende afspraken maakt. Dat doet u bij het secretariaat van de poli.

Meer informatie

Op de volgende websites vindt u betrouwbare informatie over uw ziekte of behandeling:

Versie: 915302 verpleegkundig spreekuur Plastische Chirurgie 2023-08

Specialisme: Plastische Chirurgie
Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.