Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Sportmedisch onderzoek
Terug naar bovenliggende pagina

Sportmedisch onderzoek

Folder

Algemeen

  • Neemt u bij ieder bezoek aan Het Omnium een geldig identiteitsbewijs mee.
  • Bent u verhinderd? Neem dan tijdig contact op met de afdeling, tel. (050) 524 7285.
  • In het digitale patiëntenportaal Mijn Martini bekijkt u uw persoonlijke medische
    gegevens en afspraken. U kunt inloggen met uw DigiD. 

Inleiding

In het Martini Sportmedisch Centrum kunt u zich met een sportmedisch onderzoek door de sportarts laten onderzoeken, testen en/of keuren. Een sportmedisch onderzoek geeft u een goed beeld van uw algehele conditie en belastbaarheid. Als u wilt beginnen met sporten of al (intensief) sport, kan de sportarts u voorlichten op basis van diverse metingen. Ook kunt u voor een onderzoek terecht als een opleiding, werkgever of sportvereniging een onderzoek verplicht heeft gesteld. Sporters van 35 jaar en ouder wordt geadviseerd regelmatig een sportmedisch onderzoek te ondergaan. 

Over het onderzoek

Er zijn verschillende sportmedische onderzoeken mogelijk:
• Basis sportmedisch onderzoek
• Basis Plus sportmedisch onderzoek
• Groot sportmedisch onderzoek inclusief inspanningstest met of zonder ademgasanalyse

De onderzoeken variëren in omvang en duur. Elk onderzoek begint met het bespreken van een uitgebreide sportmedische vragenlijst. De sportarts doet standaard een uitgebreid lichamelijk onderzoek en bepaalt uw lengte, gewicht en vetpercentage. Aanvullende onderdelen van het onderzoek worden aangepast aan uw sport, sportintensiteit, leeftijd en/of wensen. Daarnaast zijn er sportbonden die een bepaald pakket verplicht stellen. Wij bieden hiervoor alle mogelijkheden. Hierbij kan het gaan om bloed- en/of urineonderzoek, een ECG (hartfilmpje) in rust, een longfunctietest, een uitgebreid onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat en een inspanningstest op de fiets of loopband met inspannings ECG (hartfilmpje), met of zonder ademgasanalyse. Met behulp van het inspanningsonderzoek kunnen inspanningsgebonden klachten en eventuele gezondheidsrisico’s worden beoordeeld en kunnen aanwijzingen worden gegeven over het verbeteren van de conditie. 

Uitslag

Na het onderzoek krijgt u direct uitslag van uw sportarts.

Verwijzing

U heeft GEEN verwijzing van de huisarts nodig voor een sportmedisch onderzoek. Wel kan het voorkomen dat u voor een sportmedisch onderzoek naar ons wordt verwezen door de huisarts, dan valt het onder de basisverzekering (eigen risico).

Kosten

De kosten van de sportmedische onderzoeken verschillen per onderzoek. Deze behandeling vindt plaats in het inspanningslab van Het Omnium, maar u ontvangt de nota van het Martini Ziekenhuis.
Voor een overzicht van de kosten kunt u contact opnemen met ons secretariaat via (050) 524 7285.

Verzekering

Bijna alle zorgverzekeraars hebben in aanvullende polissen vergoedingen opgenomen voor sportmedische onderzoeken. De dekking varieert per zorgverzekering en per aanvullend pakket. Meer informatie hierover kunt u vinden op Sportzorg. Het Martini Sportmedisch Centrum is lid van de FSMI en SCAS-gecertificeerd en voldoet hiermee aan alle eisen die verzekeraars verbinden aan vergoeding van sportmedische zorg uit het aanvullende pakket.

Tevredenheid

Wij gaan ervan uit dat het onderzoek naar tevredenheid verloopt. Mocht dit niet het geval zijn, vragen wij u dit te bespreken met degene die hiervoor direct verantwoordelijk is. U kunt ook een afspraak maken met het hoofd van de afdeling of met de klachtenfunctionaris van het ziekenhuis. 

Tot slot

Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met het Martini Sportmedisch Centrum, tel (050) 524 7285 of email: info@hetomnium.nl.

 

Versie 11-2022 Sportmedisch onderzoek

Specialisme: Sportgeneeskunde

Contact informatie

Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.