Handenspreekuur
Algemeen
- Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs).
- Heeft u een zorgverzekering in het buitenland? Neem dan ook uw verzekeringspapieren mee.
- Kunt u om dringende redenen niet komen voor de operatie of het onderzoek? Bel dan met de polikliniek of afdeling.
- Uw persoonlijke medische gegevens en afspraken bekijken? Dat kan in ons digitale patiëntenportaal Mijn Martini. U kunt met uw DigiD inloggen via www.martiniziekenhuis.nl/mijnmartini.
Inleiding
In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt voor het handenspreekuur. Tijdens het spreekuur beoordelen de plastisch chirurg, revalidatiearts, orthopedisch chirurg, fysiotherapeut en ergotherapeut uw handen en/of polsen. Daarna krijgt u een advies over de mogelijke behandelingen. Deze folder is een aanvulling op de informatie die u van uw arts(en) krijgt.
Specialisten tijdens het handenspreekuur
Elke specialist tijdens het spreekuur heeft andere kennis over de handen en polsen. Hieronder leest u wat de specialisten doen.
Plastisch chirurg
De plastisch chirurg beoordeelt uw klachten en adviseert u over de mogelijkheden van een operatie.
Revalidatiearts
De revalidatiearts beoordeelt op welke manier uw klachten te behandelen zijn zonder een operatie. De revalidatiearts kan u doorverwijzen naar een fysiotherapeut, ergotherapeut of orthopedisch instrumentmaker.
Handtherapeut
De handtherapeut adviseert over het gebruik van uw hand in uw leef-, woon- en werkomgeving. Voor de behandeling geeft de handtherapeut oefeningen en soms een of meerdere spalken. De ergotherapeut maakt de spalk van een speciaal soort kunststof. De spalk is bedoeld om uw gewricht steun, rust of oefening te geven.
Tijdens het handenspreekuur beoordeelt de handtherapeut of een behandeling nodig is. Het kan ook zijn dat uw behandeling moet worden aangepast.
- U meldt zich bij de balie van de polikliniek .
- Bij het spreekuur zijn minimaal 2 specialisten aanwezig.
- Voor het spreekuur bekijken de specialisten de röntgenfoto en de resultaten van andere onderzoeken.
- Tijdens het spreekuur vragen de specialisten om uw klachten te beschrijven. Ook onderzoeken ze uw handen en polsen nog een keer.
- Aan het einde van het spreekuur geven de specialisten hun mening over uw klachten. Ze bespreken met u welke behandelingen er zijn. Soms is er nog een ander onderzoek nodig voordat u advies krijgt.
Tijdsduur
Het handenspreekuur duurt zo’n 20 minuten.
Vervolgafspraken
Voor het uitvoeren van de adviezen worden meestal vervolgafspraken gemaakt. Hieronder leest u per advies wat de vervolgafspraak is.
Operatie
U kunt het advies voor een operatie krijgen. Voor sommige operaties is een opname nodig. Andere operaties zijn een dagbehandeling. Dit ligt aan het soort operatie en uw gezondheid.
Na de operatie komt u weer bij de chirurg voor een controle.
Andere behandeling
U kunt het advies voor een behandeling zonder operatie krijgen. Dan krijgt u meestal een verwijzing voor een handtherapeut. Na de behandeling komt u bij de revalidatiearts of het hele team terug voor een controle.
Verslag over het spreekuur
Na het spreekuur stuurt een van de specialisten een verslag naar de huisarts en de verwijzend specialist. In het verslag staat wat er tijdens het spreekuur besproken is.
Tevredenheid
Wij gaan ervan uit dat de behandeling naar tevredenheid loopt. Bent u niet tevreden? Bespreek dit dan eerst met degene die hiervoor direct verantwoordelijk is. U kunt ook een afspraak maken met het hoofd van de afdeling of met de klachtenfunctionaris van het ziekenhuis. Meer informatie hierover vindt u op: Vertel het ons (martiniziekenhuis.nl)
Mijn Martini
Inzicht in uw medisch dossier en afspraken? U vindt het in Mijn Martini.
Versie: 976931 05-2023 Handenspreekuur
Contact informatie
-
Routenummer: 0.6 Telefoonnummer: (050) 524 5885 Faxnummer: (050) 524 5183 E-mailadres: revalidatie@mzh.nl
Stuur een beveiligde e-mail (via Zivver)Openingstijden: Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur. Bijbehorende specialisme(n):