Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Eventrecorder
Terug naar bovenliggende pagina

Hartritmeregistratie met eventrecorder

Folder

Inleiding

U heeft last van hartklachten. Met uw arts heeft u afgesproken om uw hartritme te registeren als u klachten heeft. Dat gebeurt met een eventrecorder. In deze folder leest u wat een eventrecorder is, hoe deze wordt aangesloten en hoe u deze gebruikt. Deze folder is een aanvulling op uw gesprek met de arts.

Wat is een eventrecorder?

Een eventrecorder is een kastje dat u draagt op de borst. Het apparaatje registreert uw hartritme. Het is vooral geschikt voor die klachten niet dagelijks, maar wel regelmatig voorkomen. De registraties worden naar het ziekenhuis gestuurd. Door de registraties te bekijken, komt de arts meer te weten over uw klachten.

Voorbereiding

Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig.

Het onderzoek 

De eventrecorder wordt in het ziekenhuis aangesloten. Hieronder leest u informatie over het aansluiten van de eventercorder en het registreren van de klachten.

Aansluiten van evenrecorder

Voor het aansluiten van de eventrecorder komt u naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis legt de laborant uit hoe de eventrecorder werkt. Dit zult u samen met de laborant oefenen. Om u te ondersteunen, mag u iemand meenemen naar het ziekenhuis.

Klachten registreren

Op het moment dat u klachten heeft, activeert u de eventrecorder. Dat doet u door op de opnameknop te drukken. Uw hartritme wordt dan een korte tijd geregistreerd. De gegevens worden automatisch doorgestuurd naar het ziekenhuis. 

De afdeling Cardiologie ontvangt en beoordeelt uw registraties. De laborant overlegt als het nodig is met uw cardioloog. Eventueel wordt er contact met u opgenomen.

Duur van het onderzoek

Het aansluiten van de eventrecorder en de uitleg duren ongeveer 30 minuten. Als u dezelfde dag nog andere afspraken in het ziekenhuis hebt, zult u langer in het ziekenhuis zijn. 

U draagt de eventrecorder maximaal een maand. Zo heeft u voldoende tijd om uw hartritme bij klachten te registeren. Hoe lang u de eventrecorder zal dragen, hangt af van uw klachten. 

Over de registratie

  • Alle registraties worden automatisch naar het ziekenhuis gestuurd.
  • Aan het einde van de periode worden alle registraties gebundeld.
  • De uitslag wordt verwerkt in uw medisch dossier.
  • Uw behandelend specialist krijgt alle registraties te zien.

Uitslag

U krijgt de uitslag van een specialist. Dat kan uw behandelend arts, verpleegkundig specialist of physician assistent zijn. Soms bespreekt de huisarts de uitslag met u.

De medewerkers die u tijdens het onderzoek ziet, kunnen u geen informatie geven over de uitslag. De registraties moeten namelijk eerst goed bekeken worden. 

Versie: 20140061 Eventrecorder 2023-12

Specialisme: Cardiologie
Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.