Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Eventrecorder
Terug naar bovenliggende pagina

Eventrecorder

Folder

Algemeen

  • U meldt zich 15 minuten vóór aanvang van het onderzoek.
  • U neemt bij ieder bezoek aan het ziekenhuis een geldig identiteitsbewijs mee.
  • Bent u verhinderd? Neem dan minimaal 24 uur van te voren contact op met de functieafdeling Cardiologie.

Tijdsplanning

  • Het aansluiten en de instructie duurt ongeveer 30 minuten.
  • Heeft u op dezelfde dag andere onderzoeken en/ of poli afspraken gepland? Houd dan rekening met een langere tijdsplanning.

Hartritmeregistratie

In overleg met uw behandelend specialist heeft u een afspraak gemaakt voor het registreren van hartritme bij klachten door middel van een eventrecorder. Een eventrecorder is vooral geschikt voor klachten die niet dagelijks, maar wel regelmatig voorkomen. Een eventrecorder is een kastje dat u draagt op de borst. U krijgt de eventrecorder een maand mee naar huis. Zo heeft u voldoende tijd voor een registratie van uw hartritme bij klachten.

Voorbereiding

Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig

Onderzoek

De laborant geeft u instructies voor het gebruik van de eventrecorder. U draagt, afhankelijk van de klachten, de eventrecorder maximaal een maand lang dag en nacht. Op het moment dat u klachten heeft, activeert u zelf de eventrecorder. Dat doet u door op de opnameknop te drukken. Uw hartritme wordt dan een korte tijd geregistreerd en automatisch doorgestuurd naar het ziekenhuis. De functieafdeling Cardiologie ontvangt en beoordeelt direct uw registraties. De hartfunctielaborant overlegt zo nodig met uw behandelend specialist. Eventueel wordt er contact met u opgenomen.

Bij het aansluiten zal de hartfunctielaborant het gebruik van de eventrecorder stap voor stap uitleggen en met u oefenen. U kunt ter ondersteuning een naaste meenemen tijdens die uitleg.

Na het onderzoek

  • Alle registraties worden aan ons doorgegeven.
  • Aan het einde van de periode worden alle registraties gebundeld.
  • De uitslag wordt verwerkt in uw dossier.
  • De behandelend specialist krijgt alle registraties ter inzage.

Uitslag

U krijgt de uitslag van eventrecorder van uw behandelend arts, verpleegkundig specialist of physician assistant op de polikliniek of in sommige gevallen van uw huisarts. De medewerkers die u ziet tijdens het onderzoek kunnen geen informatie geven over de resultaten van het onderzoek. Immers, alle uitkomsten moeten
goed bekeken worden om tot een definitieve beoordeling te komen.

Tevredenheid

Wij gaan ervan uit dat het onderzoek naar tevredenheid verloopt. Bent u toch niet tevreden? Bespreek dit dan met degene die hiervoor direct verantwoordelijk is. U kunt ook een afspraak maken met het hoofd van de afdeling of met de klachtenfunctionaris functionaris van het ziekenhuis.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van deze brochure nog vragen? Neemt u dan contact op met Functieafdeling Cardiologie.

 

Versie: 20140061 06-2021 Eventrecorder

Versie: 20140061 06-2021 Eventrecorder

Specialisme: Cardiologie

Contact informatie

  • Routenummer: 1.3
    Telefoonnummer: (050) 524 5395
    Openingstijden: Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
    Bijbehorende specialisme(n):
Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.