Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Diabetes Carrousel Martini Ziekenhuis
Terug naar bovenliggende pagina

Diabetes Carrousel Martini Ziekenhuis

Folder

Samenvatting

De Diabetes Carrousel is voor mensen met suikerziekte, ook wel diabetes of diabetes mellitus genoemd. In de Caroussel krijgt u informatie over de behandeling van diabetes. Het doel van de gesprekken is dat u zelf uw diabetes en leefstijl onder controle kunt houden. U wordt hierbij geholpen door de internist, diabetesverpleegkundige en de diëtist. 

De Diabetes Carrousel bestaat uit een aantal bezoeken. Na het doorlopen van de Diabetes Carrousel wordt u meestal terugverwezen naar uw huisarts. Soms is het beter dat u onder behandeling blijft op de polikliniek Interne Geneeskunde. Dit wordt met u besproken.

Inleiding

U heeft diabetes mellitus. Uw huisarts heeft besloten u hiervoor door te verwijzen naar de Diabetes Carrousel van het Martini Ziekenhuis. De Diabetes Carrousel is een onderdeel van de polikliniek Interne Geneeskunde. De Diabetes Carrousel is een poliklinisch spreekuur met een internist, een diabetesverpleegkundige en een diëtist. In een periode van ongeveer 3 tot 6 maanden heeft u meerdere gesprekken. De gesprekken vinden zoveel mogelijk samen plaats. Zo hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis te komen. De informatie in deze folder is een aanvulling op deze gesprekken.

Doel

De Diabetes Carrousel is voor mensen met diabetes. In de Caroussel krijgt u informatie over diabetes en de behandeling van diabetes. Doel van de gesprekken is dat u zelf uw diabetes en leefstijl onder controle kunt houden. U wordt hierbij geholpen door de internist, diabetesverpleegkundige en de diëtist.

Bezoeken

Het verloop van de Diabetes Carrousel is als volgt:

Eerste bezoek

U meldt zich bij de balie van de polikliniek Interne Geneeskunde. U ziet daarna de diabetesverpleegkundige en diëtist samen, deze afspraak duurt een uur. U krijgt uitleg over het onderzoek, u wordt gewogen en uw bloeddruk wordt gemeten. 

Vervolgbezoeken

Tijdens het tweede bezoek ziet u de internist, diabetesverpleegkundige en diëtist. Deze afspraken duren ongeveer 2 uur. Bij de afspraken hierna spreekt u meestal alleen de diabetesverpleegkundige. Dit gaat vaak telefonisch. Op de laatste afspraak zijn vaak ook weer de internist en diëtist erbij. Als u vragen heeft, kunt u die tijdens de bezoeken stellen.

Na 3 tot 6 maanden

Na het doorlopen van de Diabetes Carrousel wordt u meestal terugverwezen naar uw huisarts. Soms is het beter dat u onder behandeling op de polikliniek Interne Geneeskunde blijft. Dit wordt dan met u besproken. 

Versie: 976650 Diabetes carrousel 2023-08

Specialisme: Interne Geneeskunde
Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.