Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Verwijderen van de borst

Verwijderen van de borst

In overleg met de specialist heeft u besloten uw borst te laten verwijderen. Meestal is een kwaadaardige tumor de reden voor deze ingreep. Soms is de operatie nodig vanwege een verband met een voorstadium van borstkanker of uit preventief oogpunt.

Soms wordt de operatie uitgevoerd na een borstsparende behandeling, waarbij de tumor niet ruim genoeg verwijderd is. De operatie gebeurt onder algehele verdoving (narcose).

Op het moment dat u de definitieve uitslag krijgt, ontvangt u een uitnodiging voor het informatiegesprek. In dit gesprek ontvangt u informatie over de operatie en wanneer u geopereerd gaat worden. Daarnaast ontvangt u de afspraak wanneer u gebeld wordt voor het preoperatief spreekuur

Wat gaat er gebeuren tijdens de operatie?

Bij een ablatio verwijderen we de borst met het borstklierweefsel en de tepel. Na de operatie heeft u een litteken van ongeveer 15 tot 20 centimeter. We sluiten de wond af met oplosbare hechtingen onder de huid. Een drain (slangetje) in het wondgebied voert het wondvocht af. Meestal is het ook noodzakelijk om de schildwachtklier(en) of alle lymfeklieren in de oksel te verwijderen. U verblijft ongeveer 1 nacht op de Verpleegafdeling Chirurgie. Kiest u voor een directe borstreconstructie? Dan verblijft u 6 dagen in het ziekenhuis. 

Na de operatie

De meeste patiënten vinden deze operatie lichamelijk niet zwaar. Ze hebben niet veel pijn en kunnen zich thuis snel weer redden. Emotioneel is dit wel een ingrijpende operatie. Zoals bij elke operatie kunnen er complicaties optreden. Bij een ablatio kunnen dit zijn: infectie van de wond en een bloeding.

In de folder leest u alle informatie over deze operatie. 

Praktische informatie Voor u

Specialisme: Chirurgie Borstcentrum

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.