Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Sterilisatie (man)

Sterilisatie (man)

Bij een sterilisatie (vasectomie) worden de zaadleiders onderbroken, zodat u niet meer vruchtbaar bent. Na sterilisatie is spermaonderzoek nodig, Dan kijken we of er geen levende zaadcellen meer zijn.

U kunt kiezen voor een sterilisatie als u echt geen kinderwens meer heeft. Een sterilisatie is namelijk definitief. We adviseren u dan ook om geen sterilisatie te laten doen als uw jongste kind onder de 1 jaar is. Is uw partner zwanger dan voeren we nog geen sterilisatie uit. Twijfelt u over uw kinderwens? Bespreek dan met uw arts andere mogelijkheden voor anticonceptie.

Een sterilisatie duurt ongeveer 30 minuten en gebeurt onder plaatselijke verdoving. We hebben vooraf uw toestemming nodig. Bij de folder die u thuisgestuurd krijgt zit een toestemmingsformulier. Ook leest u in de folder alles over sterilisatie en spermaonderzoek in het Martini Ziekenhuis.

Spermaonderzoek

Na de sterilisatie is het belangrijk om na 3 maanden, waarin minimaal 24 zaadlozingen hebben plaatsgevonden, uw sperma te laten onderzoeken. Dan kijken we of er geen levende zaadcellen meer zijn. Tot u de uitslag van dit onderzoek heeft, is het belangrijk om met uw partner anticonceptie te blijven gebruiken. U kunt tijdelijk nog vruchtbaar zijn.

Videouitleg over de sterilisatie van de man 

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Praktische informatie Voor u

Behandeling
52 weken
Specialisme: Urologie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.