Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Sportmedische begeleiding

Sportmedische begeleiding

De sportartsen kunnen op verschillende manieren begeleiding geven. Dit kan individueel, voor een gehele vereniging of bij evenementen. Met sportmedische begeleiding vanuit het Martini Sportmedisch Centrum bent u verzekerd van professionele en betrouwbare ondersteuning door ervaren sportartsen en met de nieuwste apparatuur.

Individuele begeleiding

U kunt over langere periode begeleid worden (bijvoorbeeld een jaar/seizoen). Naast diverse consulten adviseren de sportartsen u regelmatig. Aan de hand van een trainingsschema en individuele doelstellingen stelt de sportarts een persoonlijk pakket samen. De arts kan u ook adviseren op het gebied van voeding en bijvoorbeeld mentale conditie. Idealiter maakt de sportarts deel uit van een breder begeleidend team van specialisten als de (sport)fysiotherapeut, sportdiëtiste en/of sportpsycholoog. De sportarts is gespecialiseerd in het aansturen van zo’n sportmedisch team. Nauwe samenwerking met uw trainer of coach levert vaak de beste resultaten op.

Vereniging / Evenementenbegeleiding

De begeleiding kan ook op grotere schaal plaatsvinden. Bij een vereniging kunnen de sportartsen de gehele sportmedische begeleiding aansturen en zorgen voor een snelle en deskundige opvang bij blessures. Dit verkort de duur van blessures en voorkomt nieuwe blessures, zodat er verantwoord en prestatiegericht kan worden gesport. U kunt een pakket samenstellen met bijvoorbeeld testavonden, consulten bij blessures of inspanningstesten.

Ook bij evenementen kan de sportarts het sportmedische team coördineren. Sporters zijn zo verzekerd van deskundige medische opvang.

Kosten

Sportmedisch begeleiding valt buiten het eigen risico en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De dekking varieert per zorgverzekering.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Martini Sportmedisch Centrum
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur.
Tel.: U kunt online via Mijn Martini een afspraak inplannen. Klik rechtsboven op Mijn Martini om in te loggen. Telefonisch kan ook via (050) 524 7285.
E-mail: sport@mzh.nl
Stuur een beveiligde e-mail (via Zivver)
Routenummer: 0.8

Eerste afspraak
1 week
Specialisme: Sportgeneeskunde

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.