Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Pijnbehandeling bij de bevalling

Pijnbehandeling bij de bevalling

Een bevalling is pijnlijk. Hoe u deze pijn ervaart, is heel persoonlijk. Als u de pijn niet goed op kunt vangen, kunt u kiezen voor pijnstilling. In overleg met de arts of verloskundige kiest u voor een pijnstillende injectie in uw been of bil. Of voor een ruggenprik.

In het Martini Ziekenhuis is een ruggenprik dag en nacht mogelijk. U krijgt de ruggenprik van de anesthesioloog op de operatieafdeling. U krijgt ook een infuus voor vocht en medicatie en een blaaskatheter om urine op te vangen.

Na de ruggenprik houden we de hartslag van uw baby goed in de gaten. Als u volledige ontsluiting heeft, kijken we samen of we de verdoving lager kunnen zetten. Als u de weeën voelt, helpt dat namelijk vaak bij het persen.

Door de ruggenprik heeft u tijdelijk minder tot geen gevoel in uw benen. Soms duurt het even voor de kracht weer goed terug is in uw benen en kunt u direct na de bevalling nog niet goed uit bed komen.

Warmte en water ontspant de spieren

Veel vrouwen ervaren het als prettig om tijdens de ontsluitingsfase van hun bevalling onder de douche te staan of in bad te zitten. Het ontspant de spieren en vermindert de pijn. Of een badbevalling ook mogelijk is in uw situatie kunt u bespreken met uw eigen arts of verloskundige.

Meer informatie over pijnbestrijding tijdens de bevalling vindt u in de folder.  

Praktische informatie Voor u

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.