2. Behandelingen en onderzoeken
  3. PDS (prikkelbare of spastische darm)
  4. Welke behandeling van het prikkelbare darmsyndroom past bij u?
Terug naar bovenliggende pagina

Welke behandeling van het prikkelbare darmsyndroom past bij u?

Folder

Door de informatie op deze website te lezen, bent u in staat om zelf te kiezen welke behandeling u wilt. U kunt dat samen met uw huisarts bespreken. Niet alle behandelingen slaan bij iedereen aan. Maar de behandelingen geven u wel de mogelijkheid om uw klachten te beheersen en weer ‘de regie’ over uw leven te krijgen.

De laatste jaren zijn meerdere behandelingen voor PDS ontwikkeld. Op deze website vindt u alleen de behandelingen met een relatief grote kans dat ze u gaan helpen. Minstens 1 op de 5 mensen heeft er baat bij. Dit betekent dat er geen alternatieve behandelingen of probiotica geadviseerd worden. De behandelingen op deze site geven u de mogelijkheid om uw klachten te beheersen en weer ‘de regie’ over uw leven te krijgen. Met deze website proberen we te voorkomen dat patiënten onnodig naar het ziekenhuis verwezen worden voor diagnose of behandeling. Diagnostiek en behandeling in het ziekenhuis zijn duurder dan een behandeling door de huisarts.​ De patiëntenvereniging PDSB is betrokken bij de ontwikkeling van zorg en de patiënteninformatie bij PDS.

PDS-klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak heeft dat wat u eet invloed en soms is er sprake van verstopping. Bij sommige patiënten speelt stress een duidelijke rol.

Hieronder vindt u een overzicht van verschillende behandelingen:

Contact informatie