Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. PDS (prikkelbare of spastische darm)
  4. Als meerdere behandelingen niet helpen
Terug naar bovenliggende pagina

Als meerdere behandelingen niet helpen

Folder

Heeft u minstens twee behandelingen geprobeerd, waarvan in ieder geval één dieetadvies (aanpassen van de voeding of het FODMAP beperkte dieet), zonder dat dat effect heeft? De kans dat een nieuwe medische behandeling u kan helpen, is klein. Een gesprek met een medisch psycholoog die aan het ziekenhuis verbonden is, zou u kunnen helpen.

De medisch psycholoog gaat samen met u na of er (verborgen) stressfactoren zijn die een rol spelen in de ernst van uw klachten. En of er mogelijkheden zijn om uw energie beter te doseren en u te helpen met de acceptatie van de nare PDS-klachten die u heeft. Ook beoordeelt de medisch psycholoog of het zinvol is om een gerichte psychologische behandeling te ondergaan zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) of medische hypnose. De medisch psycholoog kan u en uw huisarts na beoordeling adviezen geven voor verdere begeleiding en behandeling.

Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.