Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Omleidingsoperatie (bypass) in het been

Omleidingsoperatie (bypass) in het been

Een operatie van 3 tot 5 uur waarbij de chirurg een omleiding maakt met lichaamseigen of kunststof ader. U wordt ongeveer 5-7 dagen opgenomen op de verpleegafdeling Chirurgie.

In overleg met uw behandelend arts maakt u een afspraak voor een omleidingsoperatie (bypassoperatie) van de liesslagader naar een van de bloedvaten in het (onder)been. De opnameduur na een (ongecompliceerde) bypassoperatie in het been is ongeveer 5-7 dagen.

Binnen 1 week na uw bezoek aan de vaatchirurg neemt de Opnameplanning contact met u op over de operatiedatum.

Voor de operatie bezoekt u het preoperatief spreekuur van de anesthesioloog, de arts die de verdoving toedient. Deze arts beoordeelt uw medische toestand en bespreekt met u welke verdoving (anesthesie) voor u geschikt is: algehele verdoving (narcose) of een ruggenprik. Neemt u op de dag van de opname uw medicijnen, nachtkleding, toiletspullen en comfortabele kleding mee naar het ziekenhuis.

In de folder vindt u meer informatie over deze operatie.

Praktische informatie Voor u

Vaatchirurgie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur.
Tel.: (050) 5243810
Routenummer: 0.3

Verpleegafdeling Chirurgie:

Tel.: (050) 524 6464
Routenummer: 4.6

Specialisme: Chirurgie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.