Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Obductie (autopsie)

Obductie (autopsie)

Als uw naaste onverwacht is overleden, kan de behandelend arts aan u als nabestaanden toestemming vragen om onderzoek te doen naar de oorzaak. Dit noemen we obductie of autopsie. De patholoog onderzoekt dan stukjes weefsel van de organen. Ook bij een erfelijke ziekte of onduidelijkheid over de ziekte kan de arts om toestemming vragen.

Obductie (autopsie) in het Martini Ziekenhuis

U als nabestaanden beslist altijd over dit onderzoek. De behandelend arts vraagt soms of de patholoog ook de hersenen en schedel mag onderzoeken. Het lichaam van uw dierbare kan daarna worden opgebaard. Van de obductie is later niets te zien. Alleen bij hersen- en schedelobductie kunnen sporen zichtbaar zijn. U kunt uw bezwaren altijd bij de behandelend arts aangeven.

Praktische informatie Voor u

Pathologie (afdeling)
Bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur bereikbaar. Uitslagen worden alleen overlegd met de aanvragend en/of behandelend arts. Uw behandelaar bespreekt met u de uitslag van het onderzoek.
Tel.: (050) 524 6750

    

Specialisme: Pathologie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.