Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Neus (kijkonderzoek)

Neus (kijkonderzoek)

Een inwendig kijkonderzoek op de polikliniek KNO van ongeveer anderhalf uur.

Onderzoek

Op de dag van uw onderzoek gaat u volgens afspraak naar de polikliniek KNO. In de onderzoekskamer neemt u plaats op een stoel of op een onderzoekstafel. Vervolgens verdooft de KNO-arts uw neus met watjes of met een spray in de neus. Deze verdoving moet ongeveer 15 minuten intrekken. Behalve de neus krijgen ook de bovenlip, de tanden en soms de mond een wat doof gevoel. Dit komt door de open verbinding van de neus naar de keel- en mondholte.

Als de verdoving is ingetrokken, brengt de KNO-arts de endoscoop in uw neus. Dit is een dun buisje met een uitgebreid stelsel van lenzen (optiek) dat verbonden is met een sterke lichtbron. Hiermee heeft de arts een goed zicht in uw neus. De arts brengt het buisje eerst tot achter in uw neus in en trekt het daarna langzaam terug. Zo kan de arts de gehele neus nauwkeurig bestuderen.

Uitslag

Aansluitend aan het onderzoek bespreekt de KNO-arts met u de resultaten van dit kijkonderzoek. Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 1,5 uur, inclusief de verdoving en de nabespreking.

Na het onderzoek

Na het onderzoek kunt u met eigen vervoer naar huis. Direct drinken na afloop van het onderzoek raden wij af, want u zou zich kunnen verslikken. Wacht u met drinken totdat de verdoving is uitgewerkt. Dat is ongeveer een uur na het onderzoek.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Keel-, Neus-, Oorheelkunde KNO (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5910
Routenummer: 2.5

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.