Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Lensmeting

Lensmeting

Onderzoek van vijf tot tien minuten op de polikliniek waarbij u in een oogmeetapparaat kijkt. U kunt op uw eigen gelegenheid weer naar huis.

Voorbereiding

In overleg met uw oogarts heeft u een afspraak gemaakt voor een lensmeting (biometrie), omdat u vanwege staar een kunstlens krijgt. Met het onderzoek wordt bepaald wat de sterkte van die kunstlens moet zijn. Het onderzoek vindt plaats op de polikliniek Oogheelkunde. Als u contactlenzen draagt, mag u de lenzen vanaf 7 dagen voorafgaand aan het onderzoek niet meer dragen, ook niet op de dag van het onderzoek.

Onderzoeksdag

U meldt zich op de afgesproken tijd bij de balie van de polikliniek Oogheelkunde. De technisch oogheelkundig assistent (TOA) haalt u op, informeert u over de gang van zaken en voert het onderzoek uit.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek zit u voor een meetapparaat. Uw kin ligt in een kinsteun en uw voorhoofd steunt tegen een band. U kijkt in het apparaat naar een lichtpunt. De technisch oogheelkundig assistent meet intussen de kromming van het hoornvlies en de lengte van uw ogen. Het onderzoek is pijnloos en duurt circa 5 tot 10 minuten.

Na het onderzoek

U kunt na afloop van de meting op eigen gelegenheid naar huis. De technisch oogheelkundig assistent geeft de meetresultaten door aan uw oogarts, die met de meetgegevens de gewenste sterkte voor uw kunstlens berekent.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Oogheelkunde (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 6990
Routenummer: 0.9

  

Specialisme: Oogheelkunde

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.