Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Lausanne-onderzoek

Lausanne-onderzoek

Het Lausanne-onderzoek is voor u geschikt als u het risico op hart- en vaatziekten in kaart wilt laten brengen. Het onderzoek richt zich op sporters jonger dan 35 jaar. Bent u ouder dan 35 jaar dan is er een uitgebreider onderzoek mogelijk, het Lausanne-plus onderzoek. Het reguliere onderzoek duurt 30 tot 45 minuten, het Lausanne-plus onderzoek neemt 45 tot 60 minuten in beslag inclusief een inspanningstest. U kunt telefonisch een afspraak maken.

Onderzoek

Binnen het onderzoek bespreekt de sportarts de vooraf ingevulde vragenlijst met u. Daarna volgt lichamelijk onderzoek, met name gericht op hart- en bloedvaten, inclusief bloeddruk. Bij het reguliere onderzoek volgt een hartfilmpje in rust, bij het plus-onderzoek neemt uw sportarts ook een maximale inspanningstest af met beoordeling van een inspannings ECG (hartfilmpje).

Kosten

Sportmedische onderzoeken vallen buiten het eigen risico en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De dekking varieert per zorgverzekering. Hier vindt u een overzicht van vergoedingen. Lees meer over de kosten van sportmedische onderzoeken.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Omnium
Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Op vrijdag van 8.30 - 12.00 uur.
Tel.: (050) 524 7285
E-mail: info@hetomnium.nl
Routenummer: Laan Corpus den Hoorn 101a, 9728JR Groningen

Specialisme: Sportgeneeskunde

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.