Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Laser Doppler Imager-onderzoek (LDI)

Laser Doppler Imager-onderzoek (LDI)

Aanvullend onderzoek om het genezingsproces van brandwonden te beoordelen.

Voorbereiding

U bent onder behandeling bij het brandwondencentrum omdat u brandwonden heeft opgelopen. Om de brandwond goed te kunnen beoordelen is het soms nodig om aanvullend onderzoek te doen met de Laser Doppler Imager (LDI). Met de LDI wordt met een dunne laserstraal het wondgebied gescand. Dit is niet pijnlijk. Aan de hand van de LDI-scan kunnen we een beeld krijgen van het genezingsproces.

Het onderzoek

De onderzoeker plaatst de Laser Doppler Imager (LDI) boven het wondgebied. Is het te scannen gebied in de buurt van uw ogen? Dan kunt u een beschermbril opzetten, ter bescherming van uw ogen. Uw eigen bril kunt u daarbij niet ophouden. De onderzoeker plaatst het LDI-apparaat boven het te scannen gebied. Nadat het apparaat is ingesteld start het scannen. Tijdens het scannen is het belangrijk dat u zich niet beweegt. De scan duurt een paar minuten. Als u een bril heeft gekregen mag u deze daarna afzetten.

Uitslag

De brandwondenarts beoordeelt de scan. De uitslag van het onderzoek krijgt u van de brandwondenarts. Heeft u nog vragen? Stelt u deze dan gerust tijdens het onderzoek of neem vooraf contact op met de polikliniek van het Brandwondencentrum.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.