Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Inspanningsonderzoek Technetium met adenosine

Inspanningsonderzoek Technetium met adenosine

Nucleair geneeskundig onderzoek met licht-radioactieve stoffen waarmee we de doorbloeding van de hartspier kunnen beoordelen. Het onderzoek duurt 2 tot 3 uur. 

In overleg met uw behandelend arts is een afspraak gemaakt voor een inspanningsonderzoek technetium met adenosine op de afdeling Nucleaire Geneeskunde. U krijgt elektroden op uw borst om een hartfilmpje te maken. Via een infuus geven we u eerst het medicijn adenosine. Dit medicijn maakt de bloedvaten wijder en geeft hetzelfde effect als een grote inspanning.

Ook krijgt u via het infuus een licht radioactieve stof toegediend. Deze stof maakt de hartspier zichtbaar. Zo kunnen we de doorbloeding van uw hartspier beoordelen. Het totale onderzoek duurt ongeveer 2 tot 3 uur. De uitslag van dit onderzoek ontvangt u via uw behandelend arts.

In onze folder leest u alles over het inspanningsonderzoek technetium met adenosine in het Martini Ziekenhuis.

Praktische informatie Voor u

Nucleaire Geneeskunde (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur
Tel.: (050) 524 6720
E-mail: nucsec@mzh.nl
Routenummer: 1.5

Specialisme: Nucleaire geneeskunde

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft, accepteer je onze cookies.