Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Immunotherapie
  4. Vruchtbaarheid en seksualiteit bij immunotherapie

Vruchtbaarheid en seksualiteit bij immunotherapie

Een behandeling tegen kanker kan invloed hebben op uw vruchtbaarheid. De mate van onvruchtbaarheid is afhankelijk van de soort en dosering chemotherapie, de aard van de ziekte, uw leeftijd en uw vruchtbaarheid voor de behandeling. U kunt daarom het beste aan uw behandelend arts vragen wat voor u op dit gebied de verwachting is. Heeft u een kinderwens, dan kan de arts u doorverwijzen naar een deskundige op het gebied van voortplanting en vruchtbaarheid (fertiliteitsspecialist). Vraag als het nodig is zelf om een verwijzing.

Vruchtbaarheid en seksualiteit bij vrouwen

Niet alle vrouwen zijn na een behandeling van kanker verminderd vruchtbaar of blijvend onvruchtbaar. Soms zijn er nog genoeg eicellen aanwezig en herstelt de functie van de eierstokken zich na de behandeling. Het is goed om voordat u de kankerbehandeling begint met uw arts te bespreken wat de gevolgen zijn voor de vruchtbaarheid.

Vruchtbaarheid en seksualiteit bij mannen

Niet alle mannen zijn na een behandeling tegen kanker verminderd vruchtbaar of blijvend onvruchtbaar. Het is goed om voordat u de behandeling begint met uw arts te bespreken wat de gevolgen zijn voor de vruchtbaarheid. U kunt met uw arts bespreken of het invriezen van sperma vóór het starten van de behandeling voor u zinvol of wenselijk is. Specifieke informatie over uw vruchtbaarheid kunt u vinden bij de algemene informatie over uw behandeling.

Vruchtbaarheid voor vrouwen bij immunotherapie

Immunotherapie is een behandeling die je eigen afweersysteem sterker maakt, zodat het eigen afweersysteem de kankercellen beter kan doden. Artsen gaan ervan uit dat immunotherapie geen directe invloed heeft op de vruchtbaarheid. Het wordt wel afgeraden om zwanger te worden tijdens de behandeling. Omdat deze behandeling vaak 1 jaar duurt, kunt u pas later aan een zwangerschap beginnen. Door uw hogere leeftijd is dan de kans op zwangerschap waarschijnlijk lager geworden.

Vruchtbaarheid voor mannen bij immunotherapie

Immunotherapie is een behandeling die je eigen afweersysteem sterker maakt, zodat het eigen afweersysteem de kankercellen beter kan doden. Artsen gaan ervan uit dat immunotherapie geen directe invloed heeft op de vruchtbaarheid.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.