Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Immunotherapie

Immunotherapie

Samen met uw arts heeft u gekozen voor immunotherapie en/of chemotherapie. Immunotherapie is een behandeling met medicijnen. De therapie bestaat uit meerdere kuren met rustperiodes ertussen. De arts maakt hiervoor een kuurschema. Het volgen van een kuur gebeurd op de dagbehandeling oncologie. Een behandeling kan een paar minuten tot enkele uren of dagen duren, afhankelijk van de soort chemokuur.

Voor de behandeling komt u naar de dagbehandeling oncologie. Hier krijgt u de immunotherapie van de oncologisch verpleegkundigen. Bij een behandeling met immunotherapie wordt uw eigen immuunsysteem gebruikt om de kankercellen aan te vallen. Het immuunsysteem wordt door de behandeling ondersteund of extra actief gemaakt.

Het immuunsysteem zorgt ervoor dat verkeerde cellen, zoals bacteriën en virussen worden herkend en vernietigd. Ook de kankercel is een verkeerde cel, maar deze kan zich als het ware verstoppen voor het immuunsysteem. Daardoor kunnen kankercellen ongestoord groeien. Door de behandeling met immunotherapie wordt de kankercel weer als vreemde cel door het immuunsysteem herkend en vernietigd.

Versie: 29 april 2021

Praktische informatie Voor u

Dagbehandeling Oncologie
Op werkdagen geopend tussen 8.00 en 16.00 uur.
Tel.: (050) 524 5490
Routenummer: 1.6

Specialisme: Oncologie Borstcentrum

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.