Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Hartfilmpje (ECG)

Hartfilmpje (ECG)

Een electrocardiogram (ECG) is een hartfilmpje. Electrodes registreren uw hartactiviteit in rust. In overleg met uw behandelend specialist wordt voor u een afspraak gemaakt op de Cardiologie functieafdeling voor een hartfilmpje. 

Voorbereiding

Brengt u op de dag van het onderzoek geen bodylotion of olie aan op uw lichaam. De huid mag namelijk niet vet zijn. Verder is voor dit onderzoek geen speciale voorbereiding nodig.

Onderzoek

De functielaborant zal u oproepen vanuit de wachtkamer en u begeleiden naar de kleedkamer. Daar ontbloot u het bovenlijf en gaat u liggen op de onderzoeksbank. Wanneer u al in het ziekenhuis bent opgenomen, zal de functielaborant u daar vragen om uw bovenlijf te ontbloten.

De functielaborant controleert met u de gegevens van de aanvraag. Bij overmatige beharing op het bovenlijf zal er wat haar weggeschoren worden. De functielaborant bevestigt 10 electrodes; één op uw linker en rechter bovenarm, één op uw linker en rechter onderbeen en zes op de voorkant van uw borst. Deze electrodes registreren uw hartactiviteit in rust op papier. Hier merkt u niets van. Het is wel belangrijk dat u zo ontspannen mogelijk blijft liggen.

Na het onderzoek

De functielaborant verwijdert de electrodes waarna u zich weer mag aankleden en uw eigen weg kunt vervolgen. Het electrocardiogram onderzoek kent geen schadelijke bijwerkingen.

Uitslag

Wanneer u een vervolgafspraak heeft met uw behandelend specialist, dan zal deze de uitslag met u bespreken.  Als u opgenomen ligt zal de behandelend arts de uitslag met u bespreken.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Cardiologie functieafdeling
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5395
Routenummer: 1.3

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.