Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Handenspreekuur

Handenspreekuur

In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt voor het handenspreekuur op de polikliniek Revalidatiegeneeskunde. Het handenspreekuur is een multidisciplinair spreekuur van een plastisch chirurg, revalidatiearts en handtherapeut. U kunt via een medisch specialist een afspraak maken en niet via de huisarts. 

Voorbereiding

U komt op dit spreekuur voor de beoordeling van uw klachten aan handen en/of polsen. Aansluitend krijgt u een advies over de behandelmogelijkheden. Enkele dagen/weken voorafgaand aan uw afspraak op het handenspreekuur heeft u een röntgenfoto laten maken en eventuele andere onderzoeken ondergaan.

Specialisten

Op het handenspreekuur bekijken de specialisten vanuit hun eigen specifieke deskundigheid naar uw klachten. De plastisch chirurg beoordelen uw klachten en adviseren u over de mogelijkheden van een operatie. De revalidatiearts beoordeelt op welke manier uw klachten te behandelen zijn zonder een operatie. Deze arts kan u voor verdere behandeling verwijzen naar een handtherapeut of orthopedisch instrumentmaker.

Spreekuur

Op de dag van uw afspraak meldt u zich bij de balie van de polikliniek Revalidatie. Tijdens uw afspraak zijn meestal alle specialisten van het team in de spreekkamer aanwezig. U heeft met minimaal 4 mensen te maken, maar bijna altijd zult u meer specialisten ontmoeten. Voor uw komst heeft het handenteam de reeds gemaakte röntgenfoto en de resultaten van uw eventuele andere onderzoeken besproken.

Tijdens het spreekuur vraagt een van de specialisten u uw klachten te beschrijven en onderzoekt vervolgens uw polsen en handen. Vaak stellen de anderen ook vragen en zij onderzoeken uw handen en polsen nogmaals. De specialisten geven hun mening over uw klachten en er wordt besproken welke behandelmogelijkheden er zijn. Soms is nog aanvullend onderzoek nodig voordat zij een definitief behandeladvies kunnen geven.

Vervolgafspraken

Het handenteam kan u verschillende behandeladviezen geven. Welke adviezen voor u van toepassing zijn, hangt af van uw situatie. Voor het uitvoeren van de meeste adviezen krijgt u vervolgafspraken.

Het team kan u adviseren een operatie te laten uitvoeren. Voor sommige operaties is opname noodzakelijk, sommige ingrepen kunnen in dagbehandeling plaatsvinden. Dit is ook afhankelijk van de omvang van de operatie en van uw verdere gezondheid. Na de operatie komt u bij de chirurg terug voor controle.

Het team kan u ook een niet-operatieve behandeling adviseren. Vaak volgt dan een verwijzing naar een handtherapeut. Hiervoor krijgt u een verwijsbrief mee. U komt daarna voor controle terug bij de revalidatiearts of het handenteam. Soms is verder onderzoek nodig. Het team maakt hiervoor de afspraken voor u. Meestal heeft u na afloop van de onderzoeken weer een afspraak voor controle met het handenteam.

Verslaglegging

Na afloop van het handenspreekuur stuurt de plastisch chirurg, revalidatiearts of handtherapeut een brief over de bevindingen van het team naar uw huisarts en uw verwijzend specialist.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Eerste afspraak
12 weken

 

 

Specialisme: Revalidatiegeneeskunde

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.