Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Handenprogramma (vaatonderzoek)

Handenprogramma (vaatonderzoek)

In overleg met uw behandelend arts maakt u een afspraak voor een handenprogramma (vaatonderzoek) op de afdeling Vaatonderzoek. In dit onderzoek meten we de doorbloeding van de armen en de vingers. Dit is pijnloos en veroorzaakt geen ongemakken. U kunt na afloop zelfstandig naar huis gaan.

Onderzoek

U ligt of zit op een bed. De laborant doet bloeddrukmanchetten om uw beide armen en onderbenen, en smeert op de plaats van het te onderzoeken bloedvat wat gel op uw huid. Dan gaat de laborant met een ‘taster’ over uw huid. Dit is een zender die door middel van geluidsgolven de bloedstroom in het bloedvat hoorbaar maakt en registreert. Daarna neemt de laborant op verschillende plaatsen uw bloeddruk op en meet de temperatuur van uw vingers. De doorbloeding van de vingers wordt geregistreerd met een apparaatje, een ‘opnemer’. Dan legt u de handen 15 minuten in een koud handenbad. Daarna meet de laborant de temperatuur van uw vingers opnieuw, en een ‘opnemer’ registreert weer de doorbloeding van de vingers. Een half uur lang wordt de temperatuur van de vingers nagemeten. Blijft de temperatuur (te) laag, dan krijgt u een warm handenbad gedurende 15 minuten. Daarna volgt nog 1 keer de registratie van de temperatuur en de bloedstroom. Het onderzoek duurt ongeveer twee uur.

De uitslag

De uitslag van het onderzoek ontvangt u van de specialist of de huisarts.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Vaatchirurgie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur.
Tel.: (050) 524 6950
Routenummer: 0.3

Specialisme: Chirurgie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.