Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Elektrofysiologisch onderzoek en ablatie bij een hartritmestoornis

Elektrofysiologisch onderzoek en ablatie bij een hartritmestoornis

Inwendig onderzoek in het hart met (als dat kan) een directe behandeling van de ritmestoornis. Dit vindt plaats in het UMCG. Voor de poliklinische controles gaat u naar het Martini Ziekenhuis. 

Onderzoek in het UMCG

U heeft een hartritmestoornis en daarom krijgt u binnenkort een elektrofysiologisch onderzoek in het UMCG. Dit is een inwendig onderzoek in uw hart. Als het kan, behandelen de artsen de ritmestoornis tijdens het onderzoek direct met een ablatie. Dat betekent dat de cardioloog de problematische plekjes in uw hart wegbrandt of bevriest.

Het onderzoek vindt plaats op de afdeling Hartkatheterisatie van het UMCG. Speciaal opgeleide cardiologen, ook wel elektrofysiologen genoemd, doen het onderzoek. Het onderzoek duurt ongeveer 2 uur (dit is inclusief de ablatiebehandeling). 

Poliklinische controle in het Martini Ziekenhuis

Na de behandeling komt u één of meerdere keren op poliklinische controle. Meestal vinden deze controles plaats in het Martini Ziekenhuis. Hoe lang u onder controle moet blijven, hangt af van de ritmestoornis.

Meer informatie over de behandeling en hoe u zich kunt voorbereiden, leest u in de folder.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Specialisme: Cardiologie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.