Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Echografie van de prostaat

Echografie van de prostaat

Als we willen onderzoeken of u prostaatkanker heeft, kunt u samen met uw arts kiezen voor een echo van uw prostaat. Een rectaal onderzoek en een PSA-test heeft u dan vaak al gehad. Met echografie kunnen onze urologen nog beter zien of er iets aan de hand is.

Het onderzoek

Voor het onderzoek hoeft u zich niet speciaal thuis voor te bereiden. De echografie doet de uroloog via uw billen. U ligt op uw rug op de onderzoekstafel, met uw benen in beensteunen. Of u ligt op uw zij met opgetrokken knieën. Samen met de arts kijkt u wat het prettigste is. Voor de echografie brengt de uroloog voorzichtig een buisvormige echokop via uw anus naar binnen. De arts kan de prostaat en de zaadblaasjes zo goed zien op het scherm. We meten hoe groot de prostaat is en onderzoeken uw prostaat op afwijkingen.

Vervolgonderzoek

Daarna bespreekt de arts samen met u of meer onderzoek nodig is. Zoals een MRI-scan van uw prostaat of een prostaatbiopsie.

Praktische informatie Voor u

Specialisme: Prostaatkanker Urologie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.