Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Doppler onderzoek met belasting (vaatonderzoek)

Doppler onderzoek met belasting (vaatonderzoek)

In overleg met uw behandelend arts maakt u een afspraak voor een Doppler onderzoek met belasting op de afdeling Vaatonderzoek. Met dit vaatonderzoek bepalen en registreren we de snelheid en richting van de bloedstroom in enkele slagaderen, vóór en na het belasten van het been. Het Doppler onderzoek verloopt meestal pijnloos en veroorzaakt geen ongemakken. U kunt na afloop van het onderzoek zelfstandig naar huis gaan.

Onderzoek

U ligt of zit op een bed. De laborant doet bloeddrukmanchetten om uw beide armen en onderbenen, en smeert op de plaats van het te onderzoeken bloedvat wat gel op uw huid. Dan gaat de laborant met een ‘taster’ over uw huid. Dit is een zender die door middel van geluidsgolven de bloedstroom in het bloedvat hoorbaar maakt en registreert. Daarna meet de laborant uw bloeddruk. Vervolgens gaat u lopen op een lopende band. Na het lopen meet de laborant de bloeddrukken opnieuw. In sommige gevallen hoeft u deze test niet te doen, bijvoorbeeld bij wonden aan armen en benen of als u een amputatie van een been heeft ondergaan.

Het Doppler-onderzoek duurt ongeveer 35 minuten.

De uitslag

De uitslag van het Doppler onderzoek ontvangt u van de specialist of de huisarts.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Vaatchirurgie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur.
Tel.: (050) 5246950
Routenummer: 0.3

Specialisme: Chirurgie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.