Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. CT-scan

CT-scan

Samen met uw arts heeft u besloten een CT-scan te laten maken. Voor een CT-scan kunt u bij ons terecht op de afdeling Radiologie.

Bij dit onderzoek wordt röntgenstraling gebruikt. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. De laborant schuift deze tafel door de opening (ring) van de CT-scanner, die aan de voor- en achterzijde open is. De CT-scanner maakt terwijl u ligt veel foto’s van een deel van uw lichaam. Als plakjes die achter elkaar gelegd een 3D-beeld maken. Op die manier kunnen we meer zien dan met een gewone röntgenfoto. Afhankelijk van het aangevraagde onderzoek kan er gebruik worden gemaakt van contrastmiddel. Het onderzoek duurt tussen de 15 en 30 minuten. Dit is afhankelijk van het aangevraagde onderzoek. Het is belangrijk dat u een kwartier eerder aanwezig bent.

Als u (mogelijk) zwanger bent, moet u contact opnemen met de afdeling Radiologie om te overleggen of uw onderzoek door kan gaan.

In de folder leest u meer hierover en over uw voorbereiding op een CT-scan.

Praktische informatie Voor u

Onderzoek Wachttijd tot
CT-scan
Onderzoek
2 weken
Specialisme: Radiologie Borstcentrum

Downloads en andere pagina's

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.