Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Blaas verwijderen en aanbrengen urinestoma

Blaas verwijderen en aanbrengen urinestoma

Samen met uw uroloog heeft u overlegd om uw blaas te laten verwijderen (cystectomie). Dit kan zijn omdat u ernstige blaasproblemen heeft of blaaskanker. Tijdens deze operatie krijgt u een urinestoma of wordt een neoblaas aangelegd. Door het gebruik van een operatierobot kan heel precies worden geopereerd. Ook is de wond kleiner en bent u sneller hersteld.

Een cystectomie kan lichamelijk en emotioneel veel met u doen. Onze begeleiding is daarom niet alleen medisch. U kunt ook voor steun en een luisterend oor bij de verpleegkundig specialist terecht.

In de folder leest u alles wat u moet weten over blaasverwijdering en de aanleg van een urostoma of een inwendig stoma (neoblaas).

Praktische informatie Voor u

Specialisme: Urologie

Werken aan kwaliteit

  • Patiënten beoordelen onze zorg gemiddeld met een 8,2
  • Specialist in blaaskanker
  • Goede begeleiding door verpleegkundig specialist
  • Eigen stomaconsulenten

Robotchirurgie zorgt voor minder complicaties
Het Martini Ziekenhuis beschikt over de nieuwste Da Vinci Xi operatierobot. Deze robot wordt onder meer ingezet tijdens operaties bij Urologie. De chirurg bedient de robot die heel precies kan opereren. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.