Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. BAEP-onderzoek

BAEP-onderzoek

In overleg met uw behandelend specialist maakt u een afspraak voor een BAEP-onderzoek. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF). Bij het BAEP-onderzoek meten we de gehoorzenuw door. Er is geen speciale voorbereiding nodig.

Onderzoek

Terwijl u in de onderzoekskamer op een bed ligt, plakt de laborant met een kleefstof 4 zilveren plaatjes (elektrodes) op uw hoofd en zal daarvoor op die plaatsen de hoofdhuid met scrubcrème een beetje ruw maken. Dit kan wat minder prettig voelen. Vervolgens krijgt u een hoofdtelefoon op. Deze geeft een monotoon tikkend geluid op een van de oren. Het meetapparaat meet via de zilveren plaatjes de gehoorzenuw door, eerst aan het ene oor en daarna aan het andere. Het is van belang dat u tijdens het onderzoek zo ontspannen mogelijk ligt, wegsuffen mag. Het onderzoek is ongevaarlijk en pijnloos en duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Na het onderzoek

De laborant verwijdert na afloop de zilveren plaatjes van uw hoofd en maakt uw hoofdhuid en haren zo goed mogelijk schoon. Daarna kunt u naar huis.

Uitslag

De klinisch neurofysioloog beoordeelt de onderzoeksresultaten van het BAEP-onderzoek en stuurt binnen 4 werkdagen de bevindingen naar uw behandelend medisch specialist, die u de uitslag van het onderzoek geeft. Het kan ook zijn dat u de uitslag van uw huisarts krijgt. In dat geval maakt u hiervoor zelf een afspraak bij uw huisarts.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.