Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Alpe d’Huzes sportmedisch onderzoek

Alpe d’Huzes sportmedisch onderzoek

Voor deelname aan de Alpe d”HuZes vraagt de organisatie van het evenement om een medische verklaring. U kunt u bij Martini Sportmedisch Centrum laten onderzoeken voor deze verklaring. Het basisonderzoek duurt 30 tot 45 minuten, het grotere onderzoek duurt 70 minuten. U kunt telefonisch een afspraak maken.

Onderzoek

Binnen het onderzoek bespreekt de sportarts de vooraf ingevulde vragenlijst met u. Daarna volgen een algemeen intern lichamelijk onderzoek en een specifiek orthopedisch onderzoek. Lengte, gewicht en vetpercentage worden vastgelegd. Vervolgens worden bloed, urine en longfunctie onderzocht. Tenslotte neemt de arts een inspanningstest bij u af op de fiets of loopband, inclusief rust en inspannings ECG (hartfilmpje). Het onderzoek is uit te breiden met een ademgasanalyse (zie groot sportmedisch onderzoek met ademgasanalyse).

Kosten

Sportmedisch onderzoeken vallen buiten het eigen risico en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De dekking varieert per zorgverzekering. Hier vindt u een overzicht van vergoedingen. Bij de folder vindt u meer informatie over de Kosten sportmedische onderzoeken 2020.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Specialisme: Sportgeneeskunde

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft, accepteer je onze cookies.