Aan het laden
 1. Home
 2. Behandelaars
 3. Th.G. (Thierry) Guitton

Th.G. (Thierry) Guitton

Plastisch chirurg

Aandachtsgebieden:

Handchirurgie
Reconstructieve Chirurgie
Cosmetische Chirurgie
Post-bariatrische chirurgie

Meer informatie over mij

Thierry Guitton werd geboren op 16 oktober 1983 in Delft, Nederland. Zoon van een Nederlandse moeder en Franse vader was hij het middelste kind van drie jongens. Hij groeide op in Delft en volgde de Vrije School Den Haag waar hij in 2003 afstudeerde. Direct na zijn afstuderen werd Thierry aangenomen op de medische faculteit van de Universiteit van Amsterdam.  Hij voltooide zijn eerste jaar en behaalde daarmee zijn bachelor in 2004. Tijdens zijn tweede jaar op de medische faculteit begon hij te werken voor Bio Implant Services (BIS) als onderdeel van het bot-onderzoeksteam . In zijn vierde jaar van zijn studie volgde hij cursussen van prof. dr. Peter Kloen. De synergiën in hun interesses resulteerden in verschillende onderzoeksprojecten die hij uitvoerde bij het Orthopedisch Onderzoekscentrum Amsterdam (ORCA) van de afdeling Orthopedie van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) onder leiding van prof. C. Niek van Dijk. Na het afronden van zijn master in november 2007 maakte de ambitie om de aangeboden mogelijkheden te verkennen hem, met steun van verschillende beurzen, waaronder de VSB, naar Boston in de Verenigde Staten te verhuizen voor een promotie onderzoek aan de Harvard Medical School. Onder toezicht van prof. Jesse B. Jupiter en prof. David Ring van de Hand and Upper Extremity Service in het Massachusetts General Hospital van de Harvard University, onderzocht Thierry complexe trauma van de hand en pols. Thierry presenteerde zijn werk op meerdere nationale en internationale bijeenkomsten en werd beloond met meerdere onderscheidingen. Naast zijn promotieonderzoek werd hij de oprichter en directeur van de Science of Variation Group en de Science of Variation Foundation. Een groot internationaal onderzoeksconsortium naar hand- en polsletsel met meer dan 800 deelnemende plastische/orthopedische/traumatologische chirurgen.

In maart 2010 keerde hij terug naar Amsterdam om zijn promotie begin 2011 af te ronden en met succes te verdedigen. Na afronding van zijn co-schappen begon hij zijn opleiding tot medisch specialist aan de Universiteit van Amsterdam onder toezicht van prof. C. Niek van Dijk en prof. G. Kerkhoffs in 2012. In 2015 vervolgde hij zijn opleiding als plastisch chirurg aan de Rijksuniversiteit Groningen onder leiding van prof. P.M.N. Werker en prof. B. van der Lei.

Tijdens zijn opleiding tot plastisch chirurg volgde hij meerdere stages waaronder een cosmetische fellowship onder leiding van Prof. Van de Lei; was hij traveling fellow van de Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH), waarbij hij een stage volgde aan het prestigieuze Institut de La Main in Parijs (C. Leclerq) en hij een master volbracht  in post-bariatrische plastische chirurgie aan de Université Paris Descartes (Sorbonne) onder leiding van dr. Schmitt/dr. Levan. Ook kreeg hij tijdens zijn opleiding de kans te participeren in het transgender team van het UMCG onder leiding van dr. Tempelman en dr. Middelberg. In 2019 werd hij fellow van de European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery door het behalen van alle hiervoor vereiste Europese examens.

2019-heden Plastisch chirurg, Martini Ziekenhuis
2018-2019 Chief Resident
Universitair medisch Centrum Groningen, Afdeling Plastische chirurgie, Rijksuniversiteit Groningen
2019 Travelling Fellowship, Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH), Institut de La Main in Parijs (C. Leclerq)
2017 Cosmetische plastische chirurgie fellowship
Bergman Clinics, Bey, Prof. B. van der Lei, Zwolle/Hereveen/Groningen
2016 – 2017 Non academisch opleidings jaar, Leeuwarden, Medisch Centrum Leeuwarden, dr. C.M. Mouës-Vink, Leeuwarden, the Netherlands
2015 – 2019 Post-doctoraal Research Fellowship
Universitair medisch Centrum Groningen, Afdeling Plastische chirurgie Rijksuniversiteit Groningen
2010 – Oct 2015 Post-doctoraal Research Fellowship
Orthotrauma Research Center Amsterdam, Amsterdam Universitair Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam
2007 –2010 PhD Research Fellowship/(Promotie onderzoek) Boston
Hand and Upper Extremity Service, Massachusetts General Hospital,
Harvard Medical School, Harvard University, Boston, USA
2007 –2007 Research Fellowship
Amsterdam
Orthotrauma Research Center Amsterdam, Amsterdam Universitair Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam
2015 – 2019 Plastisch Chirurg in opleiding, Universitair Medische Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen
2012 – 2015 Orthopedisch Chirurg in opleiding, Amsterdam UMC, Universiteit van Amsterdam
2012 –2014 (Voor)Opleiding Heelkunde, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Locatie West, Universiteit van Amsterdam
Apr 2011 Promotie onderzoek Amsterdam UMC, AMC, Universiteit van Amsterdam / Massachusetts General
Hospital, Harvard Medical School, Harvard University: "Advancements in Classification, Treatment and Outcome of Radial Head Fractures." Promotors: Prof. J.B. Jupiter/ Prof. C.N. van Dijk
2003 – 2007 Studie Geneeskunde, Amsterdam UMC, Universiteit van Amsterdam
1997 – 2003 VWO Atheneum, De Vrije School Den Haag
 • Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgeons (EBOPRAS)
 • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).
 • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVvH).
 • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Esthetisch Plastische Chirurgie (NVEPC)
 • Werkgroep Wetenschappelijke Koepel Nederlandsche Vereniging voor Plastische chirurgie
 • Werkgroep Hand Chirurgie van de Wetenschappelijke Koepel Nederlandsche Vereniging voor Plastische chirurgie
 • Voorzitter Science of Variation Foundation, Stichting ter financiële ondersteuning Science of Variation Group
 • Wetenschappelijk directeur en oprichter Science of Variation Group. Internationale studie groep naar ziekte en letsel van o.a. hand en pols

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.