2. Behandelaars
  3. C.E.M. (Irene) Herpertz

C.E.M. (Irene) Herpertz

Diëtist

Met het team van het Martini Allergiecentrum voor Kinderen zet ik mij in om kinderen en hun ouders met een voedselallergie naar de laatste inzichten te helpen. Mijn missie is om het kind met zijn dieet een zo normaal mogelijk (kinder)leven te laten leiden.

Aandachtsgebieden:

Voedselallergie bij kinderen van zuigeling tot de volwassen leeftijd
Groei- en eetproblemen bij kinderen
Nierziekten en maag-darmziekten

Meer informatie over mij

2010 - heden Diëtist in het Martini Ziekenhuis bij het Martini Allergiecentrum voor Kinderen
2001 - 2010 Kinderdiëtist in het Beatrix kinderziekenhuis van het UMCG. Aandachtsgebieden waren voedselallergie, eet- en groeiproblemen, lever-, nier- en blaarziekten. Naast het klinische werk als diëtist receptuur ontwikkeld voor dubbelblinde voedselprovocaties.
1991 - 2001 Algemeen diëtist in een perifeer ziekenhuis, daarnaast een aantal jaren secretaris van de ondernemingsraad van dit ziekenhuis geweest.
1991 - 1992 Voorlichter in een asielzoekerscentrum
1990 - 1991 Voorlichter bij het Nationaal Vergiftigingen Informatiecentrum van het RIVM
2009 Practical management of food allergies in children, St Thomas Hospital London, United Kingdom
2008 Post HBO Voedingstherapie bij kinderen met een complexe medische problematiek, Hogeschool Arnhem en Nijmegen
2004 Post HBO Kindervoeding en kinderdietetiek, Hogeschool Arnhem en Nijmegen
1998 Post HBO Nierziekten
1995 Health counseling, Hogeschool Amsterdam
1994 Wetenschappelijke voedingskundige training te Vaals
1984 - 1989 Voeding en diëtetiek, afstudeerrichting onderzoek en voeding in ontwikkelingslanden, Hogeschool Heerlen

Ingeschreven in kwaliteitsregister paramedici

• Lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten.
  • Lid van het diëtistennetwerk Voedselovergevoeligheid. Overleg Diëtisten Academische Ziekenhuizen.
  • Auteur Artsenwijzer Voedselovergevoeligheid Zuigelingen.

Geboren en getogen in Limburg. Inmiddels woon ik al jaren samen met man en 3 kinderen (allen inmiddels tiener) in een klein dorp vlakbij Groningen. Ik geniet erg van fietsen, zeilen en wandelen in de Nederlandse natuur maar ook van reizen en op die manier andere culturen ervaren. Verder houd ik erg van lekker eten met gezin en vrienden, tennissen en langs de lijn (voetbal, tennis en hockey) naar het sporten van onze kinderen kijken.

Bereikbaar via tel: 050-5246475 of mail naar mack@mzh.nl.

Werkdagen: maandag tot en met donderdag.

Bekijk welke ontwikkelingen ik zie