Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Verwijzers
  3. Ziekenhuisapotheek

Ziekenhuisapotheek

Over ons

De ziekenhuisapotheek van het Martini Ziekenhuis staat voor hoogwaardige en volledige dienstverlening. Wij verzorgen de medicatie van alle opgenomen patiënten. Ook leveren we medicijnen aan de operatiekamers. Onze ziekenhuisapothekers en apothekersassistenten leveren en controleren alle voorgeschreven medicijnen. Daarbij letten we ook op mogelijk ongewenste combinaties van medicijnen. Zo leveren we het juiste geneesmiddel in de juiste vorm, de juiste dosering op het juiste moment aan de juiste patiënt.

Als (ziekenhuis)apotheker kunt u ook terecht voor apotheekbereidingen. Verder bieden wij farmaceutische zorg aan zorginstellingen de regio. Daarnaast beschikken we over een afdeling Laboratorium & Toxicologie.

Onze producten en diensten

Farmaceutische zorg aan zorginstellingen

We verlenen farmaceutische zorg aan diverse zorginstellingen in de regio. Denk aan de levering van geneesmiddelen. Ook ondersteunen we artsen, verpleegkundigen en verzorgenden bij vragen over gebruik van geneesmiddelen. Verder controleren we de geleverde kwaliteit van de farmaceutische zorg.

Laboratorium & Toxicologie

Het laboratorium voert verschillende analyses uit voor opdrachtgevers in de regio. Van andere ziekenhuizen en ziekenhuisapotheken tot verpleeghuizen, psychiatrische klinieken en huisartsenlaboratoria. Met behulp van hoogwaardige en gespecialiseerde technieken (LC-MS/MS, GC-MS, UV-VIS, HPLC, IR) voeren (klinisch) farmaceutisch analisten een breed palet aan analyses uit. Om de kwaliteit te blijven garanderen, werken de analisten voortdurend aan nieuwe onderzoeksmethoden en technieken. Lees meer informatie over Laboratorium en Toxicologie hier. 

Apotheekbereidingen

De ziekenhuisapotheek beschikt over een moderne productiefaciliteit voor de bereiding van geneesmiddelen. De bereidingsruimten en werkwijzen voldoen aan de eisen voor Good Manufacturing Practice (Goede Manieren van Produceren/GMP) van geneesmiddelen, die gelden voor de ziekenhuisfarmacie. Dit betekent dat wij de geneesmiddelen bereiden volgens de hoogste standaarden.

De ziekenhuisapotheek bereidt steriele en niet-steriele geneesmiddelen. Wij leveren zowel gestandaardiseerde voorraadbereidingen als apotheekbereidingen voor individuele patiënten. Ook maken wij bijzondere apotheekbereidingen voor toediening gereed. Denk aan cytostatica, totale parenterale voeding en medicatiecassettes.

Wij leveren apotheekbereidingen aan opgenomen patiënten van het Martini Ziekenhuis. Op verzoek leveren wij ook aan andere ziekenhuis- en openbare apotheken, zowel regio als landelijk.  Kijk voor meer informatie op www.apotheekbereidingen.nl.

Contact

Contact met de ziekenhuisapotheek is alleen bedoeld voor medisch specialisten, ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen. De ziekenhuisapotheek is niet geopend voor patiënten en bezoekers. Voor (vragen over) medicatie kunnen patiënten terecht bij de Martini Apotheek.

Contactgegevens

De ziekenhuisapotheek is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.
Tel: (050) 524 5771 
Routenummer: 1.7

Voor de doorlevering van apotheekbereidingen aan (ziekenhuis)apotheken kunt u contact met ons opnemen via:
tel. (050) 524 5774
fax: (050) 524 5782
email:  infoapotheekbereidingen@mzh.nl
www.apotheekbereidingen.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.