Aan het laden
  1. Home
  2. Coronavirus: belangrijke informatie
  3. Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over uw afspraak op de polikliniek? Bel dan rechtstreeks met deze polikliniek. Over uw opname in het ziekenhuis voor onderzoek of operatie, bellen wij u! Voor algemene vragen kunt u bellen met (050) 524 5245.

Coronavirus Antwoord op uw vragen

Als u een afspraak in het Martini Ziekenhuis heeft dan doen we twee keer een coronacheck: thuis en bij de ingang van het ziekenhuis. Lees verder.

Uw behandelaar bepaalt of u afspraak een belafspraak of videoconsult wordt. U kunt ervan uitgaan dat we hierin altijd de beste keuze maken, passend bij uw persoonlijke situatie. Net als bij een fysieke afspraak ontvangt u hiervoor een uitnodiging. Telefonisch of per brief. Bij een belafspraak wordt u rond de geplande tijd gebeld door uw behandelaar, met een anoniem nummer. Omdat de exacte tijd niet altijd gegarandeerd kan worden, kan het zijn dat u iets eerder of later wordt gebeld.

Als je in de afgelopen 14 dagen in een land bent geweest waar code oranje geldt, dan mag je niet naar het ziekenhuis komen (ook al ben je negatief getest).

Ben je patiënt en moet je noodzakelijk door een arts worden gezien, dan krijg je een mondkapje bij de ingang (ook als je geen klachten hebt).

We vragen u om geen mondkapje te dragen in het ziekenhuis. Alle bezoekers en patiënten worden bij de hoofdingang gescreend op klachten. Heeft u geen klachten? Dan is een mondkapje niet nodig. Ons ziekenhuis is ingericht om 1,5 meter afstand te kunnen houden van elkaar. Als u toch graag uw eigen (niet medische) mondkapje wil dragen, dan mag dat.

Het Martini Restaurant, de Espressobar en de Food&Shop zijn gesloten voor patiënten en bezoekers. Het Martini Restaurant is alleen geopend voor medewerkers. Patiënten en bezoekers die moeten wachten, kunnen terecht in het Martini Paviljoen (tegenover de receptie). Daar is tussen 9.00 en 17.00 uur een coffeecorner geopend. U kunt ook wachten in de binnentuin (toegankelijk vanuit het Paviljoen). 

De wachtkamers zijn aangepast met minder zitplaatsen en meer ruimte, er mogen niet teveel mensen tegelijk in de liften, bij kleine trappenhuizen is op- en neergaand verkeer gescheiden, medewerkers gebruiken andere ingangen dan patiënten en bezoekers en het aantal mensen in het ziekenhuis wordt gecontroleerd opgevoerd. Bij het verlenen van zorg waarbij 1,5 meter niet mogelijk is, gebruiken onze medewerkers waar nodig beschermingsmiddelen.

Wij testen patiënten ouder dan 18 jaar die onder algehele narcose worden geopereerd en naar verwachting na de operatie langer dan één nacht in het ziekenhuis moeten blijven of (zeker of waarschijnlijk) na de operatie op de Intensive Care moeten liggen.

Voor wat betreft het coronvirus staat het Martini Ziekenhuis in direct contact met de ziekenhuizen in de regio, de GGD en het RIVM. We verplegen (mogelijk) besmette patiënten streng gescheiden van andere patiënten. In dit filmpje kun je zien welke voorbereidingen we nemen als we een besmette patiënt verzorgen.

Taxi’s zetten patiënten af voor de deur van de hoofdingang. Chauffeurs mogen niet mee naar binnen. In de hal van het ziekenhuis staan gastdames en gastheren klaar om patiënten verder te begeleiden in het ziekenhuis. Wanneer de taxi mensen komt halen, kan de taxi bellen met de receptie. Zij informeren de persoon in de hal dat de taxi er is. Waar nodig helpen we u met de begeleiding naar buiten. 

Op de website corona.steffie.nl legt Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een makkelijke manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. 

Vertegenwoordigers van bedrijven of leveranciers mogen niet naar het Martini Ziekenhuis komen als dat niet strikt noodzakelijk is. Is het bezoek noodzakelijk, dan screenen we bij de hoofdingang op klachten die het bij coronavirus passen. 

Alle bijeenkomsten met externe deelnemers of patiënten in het Martini Ziekenhuis gaan tot nader order niet door. We kijken waar mogelijk naar online alternatieven. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.