Aan het laden
 1. Home
 2. Coronavirus: belangrijke informatie
 3. Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

In dit overzicht vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus. Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan met de receptie via tel. (050) 524 5245. Dan verwijzen we u door naar de juiste afdeling. 

Antwoord op uw vragen

Nee, dat is niet nodig. Ook niet als u gebruik maakt van de horeca in het Martini Paviljoen. 

Nee. Bij corona gerelateerde klachten maakt u een testafspraak bij de GGD. 

Bent u in de afgelopen 10 dagen in een land/gebied buiten Nederland bent geweest waar code oranje of rood geldt? Neem dan contact op met uw behandelend arts. Bij code groen of geel is dit niet nodig. 

Kijk op nederlandwereldwijd.nl voor de meest actuele kleurcodes. En bekijk hier de checklist van de Rijksoverheid, zo weet u precies wat u moet doen bij terugkomst uit een rood of oranje gebied buiten Nederland. 

Patiënten en bezoekers die moeten wachten, kunnen terecht in het Martini Paviljoen (tegenover de receptie). Daar is tussen 9.00 en 17.00 uur de Food & Shop geopend. U kunt ook gebruik maken van de binnentuin (toegankelijk vanuit het Paviljoen). Het is niet nodig de CoronaCheck QR-code te laten zien, omdat we nog steeds de basisregels hanteren. 

Het Martini Restaurant en de Espressobar zijn gesloten voor patiënten en bezoekers, en alleen geopend voor medewerkers van het Martini Ziekenhuis.

 • In de wachtkamers zijn minder zitplaatsen en er is meer ruimte om afstand van elkaar te houden. 
 • Er mogen maximaal 2 tot 4 mensen in de lift, afhankelijk van de grootte. 
 • Bij kleine trappenhuizen is op- en neergaand verkeer van elkaar gescheiden.
 • Medewerkers gebruiken andere ingangen dan patiënten en bezoekers. 
 • Bij het verlenen van zorg waarbij 1,5 meter niet mogelijk is, gebruiken onze medewerkers waar nodig beschermingsmiddelen.

Alleen wanneer de behandelend arts het aangeeft (op indicatie), worden patiënten getest op het coronavirus. 

Spoedeisende Hulp

De Spoedeisende Hulp hanteert iets andere regels. Komt u bij de Spoedeisende Hulp en heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Dan krijgt u een antigeen sneltest en een PCR-test. Op basis van de sneltest nemen we wanneer nodig aanvullende maatregelen. 

Screenen op klachten

We blijven patiënten bij opname in het ziekenhuis screenen op klachten die bij het coronavirus passen, dus ook als u voor een dagopname komt. Dit doen we op de afdeling waar u bent opgenomen. 

Nee, dat kan niet. Neem contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. We bespreken dan samen met u of de afspraak (op een andere manier) door kan gaan. 

Uw behandelend arts bepaalt of u gezien moet worden in het ziekenhuis. Is dat het geval? Dan krijgt van ons een mondkapje bij binnenkomst. De zorgverleners die u behandelen dragen beschermende middelen. 

Wilt u zich aan de basisregels van het ziekenhuis houden:

 • Was uw handen regelmatig. Bij de ingangen van het ziekenhuis kunt u uw handen desinfecteren;
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Hoest of nies in de elleboog of in een papieren zakdoek. Gooi deze zakdoek direct na gebruik weg en was uw handen;
 • Draag overal in het ziekenhuis een mondkapje.

Ja, we vragen patiënten en bezoekers overal in het Martini Ziekenhuis een mondkapje te dragen. 

Bezoekers met klachten

Wilt u op bezoek komen, maar heeft u klachten, moet u in quarantaine of wacht u op de uitslag van een PCR-test? Dan kunt u niet op bezoek komen. Als bezoek niet kan worden uitgesteld, wordt samen met de behandelend arts naar een oplossing gezocht.

Patiënten met klachten

Bent u in het Martini Ziekenhuis opgenomen, maar heeft u klachten die bij corona passen, moet u in quarantaine of wacht u op de uitslag van een PCR-test? Dan dragen onze zorgverleners in uw kamer een mondkapje, en draagt u buiten de kamer een mondkapje. 

 

Op de website corona.steffie.nl legt Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een makkelijke manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. 

Taxichauffeurs mogen patiënten naar binnen brengen en ophalen bij de receptie. In de hal van het ziekenhuis staan gastdames en gastheren klaar om patiënten verder te begeleiden in het ziekenhuis. 

Wel vragen we taxichauffeurs binnen een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden. 

Op dit moment zijn we nog terughoudend in het organiseren van bijeenkomsten voor bijvoorbeeld patiënten. Waar het kan organiseren we online bijeenkomsten en webinars.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.