2. Coronavirus: belangrijke informatie
  3. Afspraak in het ziekenhuis of digitaal

Afspraak in het ziekenhuis of digitaal

Kom alleen naar uw afspraak, tenzij begeleiding noodzakelijk is. Zo voorkomen we volle wachtruimtes. Neem alleen en pas 5 minuten voor uw afspraak plaats in de wachtkamer. Uw begeleider kan in het Martini Paviljoen op u wachten. Ook verlopen steeds meer afspraken digitaal via de telefoon of videobellen.

Informatie voor patiënten en begeleiders

Uw afspraak bij de polikliniek gaat in principe gewoon door.

Heeft u klachten die bij het coronavirus horen? Neem dan telefonisch contact op met de polikliniek. Wij overleggen met u of uw afspraak door kan gaan. Bijvoorbeeld via de telefoon of een videoconsult.

• De Bloedafnamepoli is alleen voor patiënten van het Martini Ziekenhuis. Andere patiënten kunnen bij de prikposten buiten het ziekenhuis terecht. Kijk voor de dichtstbijzijnde locatie op www.certe.nl
  • De Bloedafnamepoli werkt op afspraak. Via de afsprakenplanner van Certe kunt u zelf een afspraak maken. Of scan deze QR-code:

Lukt dat niet, neem dan contact op met Certe via 088 – 237 10 00.

Wanneer maakt u een afspraak?

• Uw huisarts, verloskundige of Trombosedienst heeft u doorgestuurd.
  • U moet (in de weken) voorafgaand voor uw bezoek aan dit ziekenhuis of voor een vervolgafspraak bloed laten prikken.
  • U moet patiëntmateriaal (bijvoorbeeld urine, sperma of ontlasting) inleveren.
  • De afspraak is voor een kind van 0-12 jaar.

Wanneer is een afspraak maken niet nodig?

• Bij een spoedaanvraag (cito).
  • Wanneer er bijzondere eisen zijn of een strikte tijd aan uw bloedafname is gebonden.
  • U wilt direct na een consult in het ziekenhuis bloed laten prikken.

Als u niet door ons wordt gebeld, gaat uw operatie door.

Wanneer bellen wij u?

Lees hier meer over de coronatest bij ziekenhuisopname.

Kom zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis voor controles. Tegelijkertijd begrijpen we de wens om belangrijke momenten in de zwangerschap te delen met je partner.

We houden 1,5 meter afstand en daardoor zijn er minder zitplaatsen in de wachtkamers. Het helpt het enorm als er minder begeleiders meekomen. Zo kunnen we de ruimte goed benutten voor onze patiënten en zoveel mogelijk zorg bieden.

We begrijpen dat het spannend kan zijn om alleen naar het ziekenhuis te komen. Onze medewerkers staan voor u klaar om uw naaste verder te helpen naar de afspraak.

Hoe kunt u uw naaste bijstaan tijdens de afspraak?

Op deze manieren kunt u uw naaste toch bijstaan, zonder dat de wachtkamers te vol worden:

• U kunt uw naaste bij de deur afzetten of (samen) wachten in het Paviljoen (tegenover de receptie). De gastvrouw van het ziekenhuis brengt uw naaste naar de afspraak.
  • U kunt meepraten tijdens de afspraak via de telefoon of videobellen.
  • Uw naaste kan het gesprek opnemen op een telefoon. De arts kan hierbij helpen.

Kan uw naaste niet zonder begeleiding?

Niet iedereen kán alleen komen. We maken daarom een uitzondering voor:

• Patiënten met een beperking waarbij ondersteuning/begeleiding noodzakelijk is;
  • Patiënten die naar de Spoedeisende Hulp moeten en geen corona hebben/hiervan wordt verdacht. 1 begeleider mag mee.
  • Patiënten die jonger zijn dan 18 jaar (en Spoedeisende Hulp nodig hebben).
  • Kwetsbare patiënt in een rolstoel/met hoge leeftijd/die terminaal is;
  • Zwangeren en de partner. Kijk op de website van de Martini Geboortegroep voor actuele informatie.

Kinderen tot 13 jaar met neusverkoudheid en/of een loopneus mogen naar het ziekenhuis komen voor deze afspraken:

• Afspraak op de polikliniek Kindergeneeskunde
  • Geplande opname op de verpleegafdeling Kinderen & Tieners
  • Voedselprovocatietest op de kinderafdeling

Heeft uw kind klachten als keelpijn, hoesten en koorts? Neem dan contact op met de polikliniek of de opnameplanning

U krijgt van uw behandelaar via de telefoon of een brief een uitnodiging voor een belafspraak of videoconsult. U kunt ervan uitgaan dat we hierin altijd de beste keuze maken die past bij uw persoonlijke situatie.

Dezelfde kosten

Let op! Voor een consult via de telefoon of videobellen gelden dezelfde kosten als voor een consult op de polikliniek.

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Belafspraak

Uw behandelaar belt u rond de geplande tijd met een anoniem nummer.

Videobellen

In deze video leggen we het uit hoe het videobellen werkt.