Aan het laden
 1. Home
 2. Coronavirus: belangrijke informatie

Coronavirus: belangrijke informatie

Het Martini Ziekenhuis werkt hard aan het opschalen van de zorg. Dit kan alleen niet op de schaal die we gewend zijn. Om veilige zorg te kunnen verlenen kunnen er minder mensen tegelijk naar het ziekenhuis komen. Op deze pagina staat de belangrijkste informatie voor u als patiënt of bezoeker. Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u in het menu, links op deze pagina. 

Vlot naar uw afspraak in het Martini Ziekenhuis? Gebruik dan de check-in-screening.

Iedereen die binnenkomt in het ziekenhuis wordt gescreend op klachten die bij corona passen. Met de check-in-screening doet u dit digitaal, waardoor u sneller bij uw afspraak bent. Samen zorgen we voor een veilige én vlotte doorstroming!

Hoe het werkt?

 1. Vul op de dag van uw afspraak de vragen in via coronavragen of scan de QR-code.
 2. Bij binnenkomst in het ziekenhuis laat u het scherm van uw telefoon zien aan onze medewerker.
 3. Geen klachten? Dan kunt u doorlopen.
 4. Mogelijk wel klachten? Dan helpt een medewerker u verder.

QR code snelle screening Martini Ziekenhuis

Heeft u geen smartphone of internet? Dan stelt een medewerker van het Martini Ziekenhuis u de vragen bij de ingang.

 

Coronavirus Belangrijke informatie

Veilige zorg is altijd ons uitgangspunt, dus ook nu. U kunt erop vertrouwen dat we alle maatregelen hebben genomen voor een veilig bezoek aan het ziekenhuis. Zo worden alle patiënten en bezoekers bij de ingang gescreend en blijven medewerkers met verdachte klachten altijd thuis. Ook hanteren we waar mogelijk de 1,5 meter afstand en zijn we streng als het gaat om (hand)hygiëne. Wij vragen hiervoor uw begrip en medewerking! Bekijk hier de video over dit onderwerp. Ook leest u in dit document wat wij doen voor uw veiligheid en wat u zelf kunt doen. 

Veel afspraken voor controles, behandelingen en operaties zijn de afgelopen tijd afgezegd. We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wanneer u aan de beurt bent. Belangrijk om te weten is dat wij contact met u opnemen wanneer er meer nieuws is over uw afspraak of operatie. Hier werken we hard aan! Bekijk ook deze video!

Heeft u een afspraak op een van onze poliklinieken? Dan vragen we u bij voorkeur alleen te komen, tenzij het écht niet anders kan. Zo komen minder mensen in het ziekenhuis, kunnen we beter de 1,5 meter regel hanteren en houden we meer ruimte voor patiënten en dus zorgverlening. Per poliafspraak kijken we hoe we u het beste kunnen helpen:

 • met een telefonische afspraak of videoconsult;
 • met een afspraak in het ziekenhuis (dit kan alleen als u geen klachten heeft die bij het coronavirus passen);
 • door de afspraak te verplaatsen naar een ander moment.

Wordt u binnenkort geopereerd? Soms wordt u dan vooraf getest. Dat doen we bij patiënten ouder dan 18 jaar, die

 • onder algehele narcose worden geopereerd 
 • en naar verwachting na de operatie langer dan één nacht in het ziekenhuis moeten blijven
 • of (zeker of waarschijnlijk) na de operatie op de Intensive Care moeten liggen.

Als u getest moet worden, dan nemen wij hierover altijd contact met u op. 

De toegang tot het ziekenhuis is anders geregeld dan normaal. Patiënten en bezoekers maken alleen gebruik van de hoofdingang en ingang West. Iedereen wordt gescreend bij de ingang, wat betekent dat we u een aantal vragen stellen over uw gezondheid. Dit doen we voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Bekijk in deze video hoe de screening in zijn werk gaat.

U maakt gebruik van ingang West als u een afspraak heeft bij:

 • Dermatologie
 • Mond-Kaak-Aangezichts-chirurgie (MKA)
 • Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT)
 • Oogheelkunde
 • Fysiotherapie, Logopedie en Ergotherapie
 • Verloskundig centrum Vita 
 • Sportmedisch Centrum (SMA)
 • Podotherapie
Ik wil graag iemand meenemen naar mijn afspraak. In welke gevallen kan dat?
We vragen patiënten dringend om alleen naar een afspraak te komen. We hebben namelijk minder ruimte in wachtkamers en gangen door de 1,5 meter regel. De beperkte ruimte die we hebben, gebruiken we graag om meer patiënten te ontvangen. Omdat we begrijpen dat dit lastig kan zijn, biedt het Martini Ziekenhuis zoveel mogelijk alternatieven. Uw begeleider kan u bij de ingang afzetten (daar is ondersteuning van een gastvrouw mogelijk), en uw naaste kan via de telefoon het gesprek met de arts meeluisteren. Ook is het mogelijk een samenvatting van het gesprek te laten opnemen op uw telefoon door uw arts.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen:
•           patiënten die slecht ter been of slechtziend zijn, mogen een begeleider meenemen;
•           dat geldt ook voor patiënten die naar de Spoedeisende Hulp moeten;
•           patiënten die 18 jaar of jonger zijn, mogen altijd een begeleider meenemen.

Patiënten en bezoekers kunnen betaald parkeren (alleen met de pin) op het parkeerterrein achter Certe. Zodra u na uw bezoek betaalt en richting slagboom rijdt, wordt uw kenteken herkend en opent de slagboom direct (het ziekenhuis werkt met kentekenregistratie). 

Het terrein is bereikbaar vanaf de Laan Corpus den Hoorn of vanaf de toegangsweg tegenover de parkeergarage. De route wordt duidelijk aangegeven met borden. U kunt gebruik maken van pendelbussen en rolstoelen. U kunt de rolstoelen zelf desinfecteren. Hiervoor zijn voorzieningen ingericht bij de rolstoelverzamelpunten in en buiten het ziekenhuis. De parkeergarage is alleen toegankelijk voor medewerkers van het Martini Ziekenhuis.

Bezoekersregeling algemeen
 • Opgenomen patiënten mogen twee bezoekers per dag ontvangen, maar niet tegelijk. In het algemeen geldt dat bezoek mogelijk is van 11.00 tot 20.00 uur. Om drukte in het ziekenhuis te beperken vragen we de tweede bezoeker na 16.00 uur te komen.
 • Ook kinderen (tot 18 jaar) mogen na 16.00 uur met een volwassene op bezoek komen (maximaal twee kinderen tegelijk).
Bezoekersregeling afdeling Verloskunde (2A)
 • Een zwangere en kraamvrouw mag twee bezoekers per dag ontvangen. De partner telt als bezoeker en is 24 uur per dag welkom. De tweede bezoeker is welkom van 11.00 tot 20.00 uur.
 • Vrouwen die gaan bevallen (thuis, poliklinisch en met medische indicatie) mogen naast de partner één persoon extra meenemen tijdens de bevalling, tenzij de 1.5 meter hierbij in de knel komt. Dan kan het zijn dat er mogelijk één begeleider minder wordt toegestaan.  Op de verloskamers komt geen ander bezoek.
 • Op de verpleegafdeling 2A mogen eigen kinderen onder de 18 jaar komen (dit geldt niet voor verloskamers of de poli). De kinderen zijn welkom tussen 15.00 en 17.00 uur en alleen onder begeleiding van een bezoeker.
Bezoekersregeling kinderen (2F en 2G)
 • Naast de ouders mag er nog één bezoeker per dag komen, na 11.00 uur.
 • Eigen kinderen zijn welkom vanaf 15.00 uur, onder begeleiding van een van de ouders of de bezoeker.

Verder geldt voor kinderen:

 • Kinderen die een poliklinische afspraak hebben op het MACK mogen onder begeleiding van één ouder komen. Hebben zij een afspraak op de kliniek op het MACK dan mogen twee ouders mee.
 • Kinderen tot 18 jaar die een afspraak hebben in het ziekenhuis komen bij voorkeur onder begeleiding van één ouder.
Voorwaarden voor bezoekers

De algemene regel blijft dat mensen niet op bezoek kunnen komen als ze klachten hebben die te maken kunnen hebben met het coronavirus (neusverkouden, keelpijn, hoesten of koorts). Dit geldt ook voor kinderen. Bezoekers worden bij de ingang gescreend op klachten. Daarnaast vragen we iedereen zoveel mogelijk de basis hygiëneregels te volgen (handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken) en de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Alle zorgverleners van de Martini Geboorte Groep hebben vanwege het coronavirus afspraken gemaakt over de verloskundige zorg. Uitgangspunt hierbij is natuurlijk dat we de kans op besmetting zoveel mogelijk willen beperken. Tegelijkertijd begrijpen we de wens om belangrijke momenten in de zwangerschap te delen met je partner. Daarom zijn deze regels zo ver als mogelijk versoepeld. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de Martini Geboorte Groep. 

Bloedprikken is alleen geopend voor patiënten van het Martini Ziekenhuis. Overige patiënten worden verzocht naar de prikposten buiten het ziekenhuis te gaan. Kijk voor de dichtstbijzijnde locatie op www.certe.nl

De bloedafnamepoli werkt op afspraak. Via de afsprakenplanner van Certe kunt u eenvoudig zelf een afspraak maken. Of scan deze QR-code

Lukt dat niet, neem dan contact op met Certe via 088 – 237 10 00.

Wanneer maakt u een afspraak?

 • Uw huisarts, verloskundige of Trombosedienst heeft u doorgestuurd.
 • U moet in de (weken) voorafgaand voor uw bezoek aan dit ziekenhuis of voor een vervolgafspraak bloed laten prikken.
 • U moet patiëntmateriaal (bijvoorbeeld urine, sperma of ontlasting) inleveren.
 • De afspraak is voor een kind van 0-12 jaar.

Wanneer is een afspraak niet nodig?

 • Bij een spoedaanvraag (cito).
 • Wanneer er bijzondere eisen zijn of een strikte tijd aan uw bloedafname is gebonden.
 • U wilt direct na een consult in het ziekenhuis bloed laten prikken.

Taxi’s zetten patiënten af voor de deur van de hoofdingang. Chauffeurs mogen niet mee naar binnen. In de hal van het ziekenhuis staan gastdames en gastheren klaar om patiënten verder te begeleiden in het ziekenhuis. Wanneer de taxi mensen komt halen, kan de taxi bellen met de receptie. Zij informeren de persoon in de hal dat de taxi er is. Waar nodig helpen we u met de begeleiding naar buiten. 

Coronavirus: belangrijke informatie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft, accepteer je onze cookies.