Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Over het Martini Ziekenhuis
  3. KIJK Martini 2024
  4. Topklinisch

Topklinisch

Als lid van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ) hebben we in Noord-Nederland een onderscheidende positie als het gaat om hooggespecialiseerde en multidisciplinaire zorg, met complete diagnostiek in eigen huis, een hoog zorgvolume en centrale positie in het zorgnetwerk. Onderdeel van het topklinisch profiel is dat we een toonaangevend opleidingsziekenhuis zijn, excelleren in patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek en - samen met de Santeon collega’s - innovatieve inzichten toepassen.

‘Je maakt deel uit van iets groters’

Mariëlle Padberg is neuroloog met hoofdpijn als primair aandachtsgebied. Daarnaast maakt ze - samen met haar collega Ewoud Schut - deel uit van het VBHC-team voor de behandeling van patiënten met een beroerte. ‘VBHC staat voor Value Based Health Care, een methode om de resultaten van een behandeling te meten en te vergelijken. Dat doen we met de zeven Santeon ziekenhuizen. Verbeteren kun je namelijk niet alleen; je hebt andere vergelijkbare ziekenhuizen nodig om te weten of je het goed of minder goed doet. Onze data-analisten halen de data die we nodig hebben uit de systemen, zodat we er als VBHC-team direct mee aan de slag kunnen. Zo zagen we dat onze wachttijd voor opname in een revalidatiecentrum langer was dan bij de andere Santeon ziekenhuizen. We hebben gekeken hoe dit kan en wat we eraan kunnen doen. Dat we deel uitmaken van iets groters, is echt uniek. We kunnen bij elkaar in de keuken kijken en de beste resultaten overnemen. Zo kunnen we de zorg vernieuwen. Daar doen we het voor.’

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.