Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Over het Martini Ziekenhuis
  3. KIJK Martini 2024
  4. Toegankelijk

Toegankelijk

Alle inwoners van ons kerngebied van Groningen en de directe omgeving kunnen binnen aanvaardbare toegangs- en doorlooptijden bij ons terecht voor alle medisch-specialistische zorg. Dat is mogelijk omdat we méér zorg verlenen met bestaande capaciteiten en de ziekenhuiscapaciteit in de regio optimaal benutten. We zetten daarom in op samenwerking binnen het noordelijk netwerk van ziekenhuizen.

‘Uiteindelijk wil iedere oudere graag terug naar zijn eigen thuis’

Cornely Dijk is geriatrie verpleegkundige en SEH-verpleegkundige op de Spoed. ‘We zien veel oudere patiënten, die geen opname-indicatie hebben en niet meteen weer naar huis kunnen. Voor hen is een opname in het ziekenhuis meestal geen goede oplossing. Sinds een paar jaar heeft verpleeghuis Maartenshof een Schakelunit. Hier is de behandeling en het dagritme afgestemd op de behoefte van deze patiënt. met als doel zelfstandige terugkeer naar hun eigen woning. Na een beoordeling op de Spoedeisende Hulp kunnen de patiënten voor een kort verblijf naar deze afdeling. Hier is de rust en expertise aanwezig om naast behandeling van bijvoorbeeld fysiotherapeut en specialist Ouderengeneeskunde, samen met de patiënt en naasten goed te bespreken wat nodig en wenselijk is. Na een korte opname kan de patiënt dan vaak wél naar huis, al dan niet met ondersteuning van Thuiszorg. Dat is heel fijn, want door deze zorg op de juiste plek leveren we samen zorg op maat aan de kwetsbare ouderen en blijft het ziekenhuisbed beschikbaar voor diegene die medisch-specialistische zorg nodig heeft.’

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.