Passend
Op basis van de principes van ‘waardegedreven zorg’, ‘samen beslissen’, ‘de juiste zorg op de juiste plaats’ en ‘het bevorderen van gezondheid’ maken we keuzes voor zorg die we in het ziekenhuis doen als het moet en daarbuiten als het kan. Met aandacht voor vitaliteit en preventie zetten we daarnaast in op het voorkomen van zorg en een spoedig herstel.
‘Dit smaakt naar meer’
Ruud Peters is hoofd/conceptmanager Voeding. ‘We weten uit onderzoek dat voeding een belangrijke rol speelt bij preventie en behandeling van ziektes. Daarom is ons uitgangspunt dat elke patiënt iedere dag recht heeft op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan welzijn en herstel. Op basis hiervan werken we onder de noemer Smaakt Beter aan een vernieuwend voedingsconcept. Met bijvoorbeeld meerdere maaltijdmomenten op een dag, eiwitrijke maaltijden voor specifieke doelgroepen zoals kankerpatiënten en meer aandacht voor een gastvrije beleving op de afdelingen. In het nieuwe concept kunnen patiënten zélf bepalen wanneer zij wat willen eten. Ook biedt het concept aan naasten de mogelijkheid om mee te eten. Het nieuwe voedingsconcept draagt ook bij aan de duurzaamheidsdoelen van het ziekenhuis; zo willen we voedselverspilling beperken tot minder dan 10%. Marga Dekker, kok: ‘Het mooie is dat we het bereiden van de maaltijden in eigen huis met eigen medewerkers blijven doen. Iedereen is hier enthousiast over. De resultaten van de eerste test - met onder meer verrassende eiwitrijke hapjes die we gedurende de dag aan patiënten hebben geserveerd - zijn veelbelovend. Dit smaakt naar meer.’