Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Over het Martini Ziekenhuis
  3. KIJK Martini 2024
  4. Mensgericht & waardegedreven

Mensgericht & waardegedreven

De zorg in het Martini Ziekenhuis is mensgericht en waardegedreven. Dat betekent dat patiënten en hun naasten zich gehoord en gezien voelen in ons ziekenhuis. En dat we samen met de patiënt beslissen over welke behandeling gewenst en haalbaar is en bijdraagt aan kwaliteit van leven. Daarbij geven we inzicht in zorguitkomsten en zorgen we ervoor dat de beste zorguitkomst voor de patiënt gepaard gaat met zo laag mogelijke kosten, omdat we weglaten wat geen waarde toevoegt.

‘Ik voel me gezien’

Ellen Benoist is patiënt en heeft darmkanker gehad. Kortgeleden is ze geopereerd in het Martini Ziekenhuis. ‘Mijn goede conditie heeft me enorm geholpen bij mijn herstel. Bovendien ben ik optimistisch van aard, ook dat helpt. Op de dag van de operatie mocht ik na drie uur alweer uit mijn bed en een eindje lopen. Na drie dagen mocht ik alweer naar huis en dat was heel fijn: in je eigen vertrouwde omgeving herstel je sneller. Dat lopen heb ik steeds volgehouden. Tijdens dit hele traject kreeg ik steeds voldoende informatie en dat gaf me vertrouwen: ik wist wat er ging gebeuren en wat ik wel en beter niet kon doen. En bij mijn eigen casemanager kon ik altijd met mijn vragen terecht. De eerste twee weken na de operatie waren pittig, ik had behoorlijk wat pijn, mijn lichaam was echt aan het herstellen. Daarna ging het gelukkig een stuk beter. Nog voor de eerste controleafspraak belde de chirurg me al om te vertellen dat alles goed was. Dat vergeet ik echt nooit weer.’

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.