Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Zekerheid voor Het Behouden Huys in Noord-Nederland
Nieuws

Zekerheid voor Het Behouden Huys in Noord-Nederland

01-02-2019

In nauwe samenwerking met Het Behouden Huys, Lentis en Menzis neemt het Martini Ziekenhuis per 1 april 2019 de dienstverlening van Het Behouden Huys over. 

Daarmee is de professionele psychologische begeleiding van Het Behouden Huys aan kankerpatiënten in Noord-Nederland voor de toekomst zeker gesteld. Het Behouden Huys biedt mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest, hulp bij de verwerking van psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Het doel is de regie in het leven te (her)nemen.

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het Martini Ziekenhuis: ‘Het Behouden Huys biedt belangrijke psychologische begeleiding aan kankerpatiënten, die naadloos aansluit op de medische behandeling van alle vormen van kanker in een ziekenhuis. In samenwerking met Lentis, Menzis en Het Behouden Huys zijn we gekomen tot goede afspraken, waardoor de continuïteit van deze zorg is gewaarborgd.’

Geert Buiter, nu voorzitter van de stichting waar Het Behouden Huys onder opereert, reageert positief op de overname: ‘Hiermee kunnen we de zorg aan onze cliënten op een bedrijfseconomisch gezonde manier voortzetten, nu en in de toekomst.’ Joris van Eijck, directeur Zorg Menzis: ‘Het Behouden Huys helpt mensen om op eigen kracht weer de regie over hun leven te nemen. Dat is belangrijk voor het versterken van hun leefkracht. Een versterkte leefkracht helpt ook bij het voorkomen van klachten op een later moment.’ Martin Sitalsing bestuursvoorzitter van Lentis vult aan: ‘We zijn ontzettend blij dat deze vorm van zorg op de juiste plek kan blijven voortbestaan’.

De organisatie

Bij Het Behouden Huys werkt een team van zo’n twintig behandelprofessionals. Het Behouden Huys blijft een zelfstandig opererende organisatie met de hoofdlocatie in Haren en spreekuurlocaties in Delfzijl, Emmen en Heerenveen. Voor cliënten zal er niets veranderen. Ook ziekenhuizen, huisartsen en andere verwijzers in het Noorden kunnen hun cliënten blijven doorverwijzen naar Het Behouden Huys. Voor de dagelijkse leiding is onlangs een nieuwe manager aangetrokken. In eerdere jaren faciliteerde Lentis Het Behouden Huys. De rol die het Martini Ziekenhuis inneemt is meer intensief. Zo zal een manager van het Martini Ziekenhuis aangesteld worden als directeur-bestuurder en functioneren twee leden van de Raad van Bestuur als toezichthouder.

Bedrijfsvoering

Lentis, Menzis en het Martini Ziekenhuis willen alle drie continuïteit van de zorg voor patiënten door Het Behouden Huys. Het verwachte verlies van een ton in 2019 dragen de drie betrokken partners samen. Het Martini Ziekenhuis neemt een aantal maatregelen in de bedrijfsvoering om de financiële huishouding gezonder te maken. Door de maatregelen verwacht het Martini Ziekenhuis vanaf 2020 een licht positief resultaat.

Wereldkankerdag

Op Wereldkankerdag, maandag 4 februari, staan we allemaal stil bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker, naasten en nabestaanden te onderstrepen. Op 4 februari organiseert Het Behouden Huys een open avond. Voor informatie over de open avond, maar ook voor informatie over andere dienstverlening van Het Behouden Huys kunt u terecht op de website.

Bron foto: Scherp Media

Publicatiedatum: 15-04-2020 14:40

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.