Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Samen zorgen we voor een veilig ziekenhuis
Nieuws

Samen zorgen we voor een veilig ziekenhuis

15-10-2020

Heeft u binnenkort een afspraak in het Martini Ziekenhuis? Dan is het belangrijk om te weten dat we poliklinische afspraken en operaties zorgvuldig inplannen. Hierbij zetten we vol in op een combinatie van veiligheidsmaatregelen die elkaar versterken. Henk Kramer, longarts bij het Martini Ziekenhuis: ‘U kunt erop vertrouwen dat u veilig naar het ziekenhuis kunt komen. We doen er alles aan om dit ook in de huidige coronasituatie waar te maken.’

U kunt ons daarbij helpen. Door mee te werken aan de screening vooraf en in het ziekenhuis, regelmatig uw handen te wassen en 1,5 meter afstand te houden. Dit blijven de belangrijkste veiligheidsregels. Omdat door de coronamaatregelen de ruimte in de wachtkamers beperkt is, vragen we u bovendien zonder begeleider én maximaal 5 minuten voor uw afspraak plaats te nemen in de wachtkamer. Ook vragen we u bij binnenkomst een niet-medisch mondkapje op te zetten en dit tijdens uw bezoek op te houden. Dus ook in de wachtkamer, het Martini Paviljoen of tijdens uw bezoek in de familiekamer of verpleegkamer. We zien dat veel mensen zich al goed aan de regels houden en zich bewust zijn van de noodzaak. Daar zijn we erg blij mee!

Wat doet het ziekenhuis zelf?
Natuurlijk nemen we ook zelf onze verantwoordelijkheid. Zo blijven medewerkers met corona gerelateerde klachten altijd thuis en worden ze getest. In de publieke ruimtes van het ziekenhuis dragen onze medewerkers een mondkapje of wordt er gebruik gemaakt van spatschermen. Ook in situaties waar de 1,5 meter afstand niet mogelijk is gebruiken de zorgverleners een mondkapje, bijvoorbeeld in de behandelkamer. Naast dit alles blijft regelmatig handen wassen een belangrijke regel.

Heeft u vragen? Of heeft u toch liever een telefonisch consult of e-consult? Weet dat u altijd contact kunt opnemen met de polikliniek waar u in behandeling bent of met de opnameplanning. En lees voordat u naar het ziekenhuis komt eerst altijd deze belangrijke informatie. Zo weet u zeker dat u goed voorbereid naar het Martini Ziekenhuis gaat.

Publicatiedatum: 14-10-2020 15:05

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.