3. Patiënt met het coronavirus opgenomen in Martini Ziekenhuis

Patiënt met het coronavirus opgenomen in Martini Ziekenhuis

15-03-2020

In het Martini Ziekenhuis is dit weekend een patiënt opgenomen die besmet is met het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.  De patiënt ligt in strikte isolatie. Patiënten en bezoekers kunnen het Martini Ziekenhuis veilig blijven bezoeken.

Achtergrond

Bij de patiënt was er voor binnenkomst al een sterke verdenking op een infectie met het coronavirus. Daarom werd de patiënt gelijk in strikte isolatie geplaatst. Na enige uren werd de verdenking door een positieve testuitslag bevestigd.

Voorbereid

De medische staf en verpleging van het Martini Ziekenhuis zijn goed voorbereid op de opvang van patiënten met virusinfecties zoals het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 . De strikte isolatiemaatregelen zorgen ervoor dat het virus zich niet verder kan verspreiden.

Veelgestelde vragen en meer informatie

Klik hier voor algemene informatie en een overzicht van de veelgestelde vragen over het coronavirus in het Martini Ziekenhuis.Voor meer algemene informatie over het coronavirus en de richtlijnen: www.rivm.nl/nieuwcoronavirus

Publicatiedatum: 26-03-2020 21:38