Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Ook in het Martini draagt u verplicht een mondkapje
Nieuws

Ook in het Martini draagt u verplicht een mondkapje

01-12-2020

Sinds vandaag is de mondkapjesplicht in heel Nederland van kracht. Wat betekent dit voor uw bezoek? 

Alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar zijn verplicht om overal in het ziekenhuis een mondkapje te dragen. Tenzij er een medische reden is dit niet te doen, bijvoorbeeld als de behandeling daarom vraagt of u vanwege een ziekte of beperking geen mondkapje kunt dragen of opzetten. We vragen u zelf de afweging te maken of u onder deze uitzonderingsregel valt. Patiënten die zijn opgenomen, hoeven op de verpleegafdeling geen mondkapje te dragen. Natuurlijk dragen onze medewerkers ook een mondkapje: in alle publieke ruimtes en wanneer 1,5 meter afstand houden van de patiënt niet mogelijk is.

Wanneer onze medewerkers achter een scherm bij de balie zitten, hoeven ze geen mondkapje te dragen. U mag uw eigen mondkapje dragen wanneer u geen corona gerelateerde klachten heeft. Heeft u wel klachten en moet u noodzakelijk in het ziekenhuis zijn? Dan krijgt u een mondkapje van het ziekenhuis. 

Blij met naleving regels
Naast het dragen van een mondkapje blijven regelmatig uw handen wassen, 1,5 meter afstand houden en de screening voorafgaand aan uw afspraak de belangrijkste veiligheidsregels. Omdat door de coronamaatregelen de ruimte in de wachtkamers beperkt is, vragen we u bovendien zonder begeleider én maximaal 5 minuten voor uw afspraak plaats te nemen in de wachtkamer. We zien dat veel mensen zich al goed aan de regels houden en zich bewust zijn van de noodzaak. Daar zijn we erg blij mee!

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.