3. Martini Ziekenhuis verbetert samenwerking met huisartsen

Martini Ziekenhuis verbetert samenwerking met huisartsen

17-09-2020

Het Martini Ziekenhuis heeft sinds deze maand een Huisartsenportaal.

Dit betekent dat huisartsen op het portaal de actuele gegevens van hun patiënten in het Martini Ziekenhuis kunnen zien. In het Huisartsenportaal staan gegevens zoals labuitslagen, verslagen, polibezoeken en opnames, medicatie en correspondentie. Het hele zorgproces van een patiënt wordt hierdoor beter inzichtelijk. Efficiëntere zorg dus! De gegevens zijn alleen in te zien als de patiënt hier toestemming voor heeft gegeven en de huisarts zich voor het portaal heeft aangemeld.

Ron Cator werkte als niet praktiserend huisarts ruim zeven jaar in het Martini Ziekenhuis als adviseur voor de samenwerking tussen ziekenhuizen en huisartsen. Ron: ‘Je kunt de gegevens van patiënten inzien wanneer dat nodig is en je hoeft niet te bellen met het ziekenhuis. Met het Huisartsenportaal zetten we een stap naar continuïteit in één dossier rondom een patiënt. Dat draagt bij aan goede en doelmatige zorg voor de patiënt.’

Meer informatie voor huisartsen: https://www.martiniziekenhuis.nl/huisartsenportaal

Publicatiedatum: 17-09-2020 15:43