3. Martini Ziekenhuis steunt White Ribbon Tour

Martini Ziekenhuis steunt White Ribbon Tour

21-05-2021

Iedereen met longen kan longkanker krijgen en niemand verdient longkanker’ daarom fietsen en wandelen onder meer longkankerpatiënten, naasten, nabestaanden, longartsen en verpleegkundigen “The White Ribbon Tour”.  Van Zeeland, via Nijmegen, richting Groningen en dan over de Afsluitdijk via Rotterdam naar Maastricht, wordt het witte lint fietsend en wandelend aangeboden aan patiënten en longartsen in 35 ziekenhuizen. De route heeft de vorm van een wit lint.

Ook Het Martini Ziekenhuis doet mee in deze Tour. Longarts John van Putten loopt het traject in stad Groningen. ‘Ik doe mee omdat het belangrijk is dat mensen meer weten over longkanker. Ook als je jonger bent, kun je longkanker krijgen. De afgelopen jaren hebben we echt stappen gezet als het gaat om behandelmethodes. Door het stellen van een goede diagnose en door te zoeken naar nieuwe behandel opties kan ik mijn patiënten helpen bij hun behandeling. En daarom is het belangrijk dat er aandacht is en we met z’n allen onderzoek doen.’

Rond 18.00 uur kwamen de fietsers van het Wilhelmina Ziekenhuis uit Assen aan bij het Martini Ziekenhuis. Waar zij opgewacht  worden door longarts Wouter Jacobs en Ton Tiebosch, lid raad van Bestuur. ‘Het Martini Ziekenhuis steunt van harte dit initiatief’ benadrukt Ton Tiebosch. ‘Als groot centrum waar veel patienten met longkanker multidisciplinair worden behandeld zetten we ons dagelijks in voor de beste zorg voor patienten met longkanker.’

De initiatiefnemer van de Tour in Nederland is Niels Harthoorn. Niels is 22 jaar en heeft op zijn twintigste de diagnose gekregen van longkanker met een ALK-translocatie. #thewhiteribbonproject is recent gestart in de V.S. om meer bekendheid te geven aan longkanker en vooral om het stigma, dat op longkanker rust, weg te nemen. Maar ook om geld op te halen voor het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Om voor iedere kankerpatiënt DNA-onderzoek van de tumor mogelijk te maken.