Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Martini Ziekenhuis bereidt zich voor om opnieuw patiënten met corona op te nemen
Nieuws

Martini Ziekenhuis bereidt zich voor om opnieuw patiënten met corona op te nemen

25-09-2020

We zien dat er landelijk en ook in Groningen steeds meer mensen positief testen op het coronavirus.

Het Martini Ziekenhuis houdt er rekening mee dat we de komende tijd meer patiënten met corona moeten opnemen. Dit kunnen patiënten zijn uit het Noorden, maar we staan ook klaar als ziekenhuizen in andere delen van het land vragen om coronapatiënten van hen over te nemen. Hoe bereiden we ons voor? En hoe kun jij ons helpen? 
Ten eerste zorgen we ervoor dat er een verpleegafdeling gereed is waar we patiënten met corona geïsoleerd kunnen verplegen. Deze afdeling kunnen we relatief eenvoudig op- of afschalen afhankelijk van het aantal coronapatiënten. Daarnaast zorgen we voor extra IC-bedden. Ook hebben we collega's van andere afdelingen opgeleid ter ondersteuning van onze IC- en SEH-verpleegkundigen. Zij werken naast de IC- en SEH-verpleegkundigen, en nemen taken van hen over.

Jij helpt onze zorgverleners, artsen en verpleegkundigen het meest door verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Blijf dus thuis bij klachten die passen bij het coronavirus en laat je testen, houd afstand en vermijd drukke plekken!

Natuurlijk blijft het spannend, want niemand kan voorspellen hoe de komende tijd gaat verlopen. En daar maken we ons best zorgen over. We doen er in ieder geval alles aan om de beste zorg aan patiënten met corona te geven. Ook zit onze energie in het zoveel mogelijk door laten gaan van de reguliere zorg. Daar gaan we voor!  #teammartini #kopd’rveur

Publicatiedatum: 24-09-2020 16:46

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.