Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Informatie voor patiënten met slaapapneu over Philips-apparatuur
Nieuws

Informatie voor patiënten met slaapapneu over Philips-apparatuur

21-06-2021

Vorige week heeft u in de media kunnen lezen dat Philips een potentieel veiligheidsrisico ziet bij verschillende beademingsapparaten. Dit bericht heeft tot veel vragen en onrust geleid. Met deze informatie geven wij meer duidelijkheid aan onze patiënten.

De Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) en de Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL) hebben een advies uitgebracht over het gebruik van de Philips CPAP apparaten. Dit advies luidt: ga door met het gebruik van de Philips Slaapapneu-apparaten en stop de behandeling niet. Op basis van de informatie die we op dit moment hebben, lijken de risico’s van niet gebruiken voor de patiënten groter dan het gevaar van doorgebruiken. 

Vanuit het Slaapcentrum hebben we alle patiënten, die bij ons onder behandeling zijn, gescreend. Als u, naar onze mening, in aanmerking komt voor een andere behandeling dan nemen wij contact met u op. In alle andere gevallen blijft u doorgaan met de CPAP-behandeling.

Als u sinds het begin van uw behandeling flink bent afgevallen (10% of meer van uw lichaamsgewicht en uw BMI nu onder 30 is) dan zou u mogelijk in aanmerking kunnen komen voor een andere behandeling. Onze patiënten ontvangen een brief met informatie wat zij in dit geval kunnen doen.

Wat moet ik nu doen?
Als u thuis beademingsapparatuur van Philips gebruikt, adviseren wij u om de behandeling niet te stoppen. Ga door met het gebruik zoals u dat gewend bent. Dit is ook het advies van de Nederlandse Vereniging van Longartsen (NVALT) en de Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL). 

Hoe nu verder?

We wachten op nadere informatie vanuit Philips. Als nieuwe informatie beschikbaar komt die tot andere inzichten leidt, dan informeren wij u daarover hier op onze website. Op dit moment kunnen wij als behandelaar niet voorspellen wanneer Philips en/of de leverancier van het apparaat starten met een inruil- of reparatieactie.

Op onze website vindt u een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.